Davor Puklavec/PIXSELL

Pupovac kod Kolinde priznao da želi Srbe u javnim poduzećima! Saznajemo i koja 4 manjinca podržavaju Hasanbegovića

Autor:

Zašto Srbi ne bi mogli biti u Hrvatskim šumama nejasno je SDSS-ovom Miloradu Pupovcu.

Manjinski zastupnici prvi su s kojima je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obavila konzultacije na Pantovčaku, a povod tome druženju bili su ponovljeni parlamentarni izbori te pokušaj traganja za odgovorom na najtraženije pitanje ovih dana- hoće li njih osmero dati potpise HDZ-ovoj vladi koju predvoditi treba Andrej Plenković. Podsjetiti treba kako se u ime zastupnika manjine, a po pitanju sastavljanja vlade oglašavao tek srpski predstavnik Milorad Pupovac i talijanski mu kolega Furio Radin koji su ultimativno zaprijetili da neće sudjelovati u vlasti u kojoj i tehnički ministar kulture HDZ-ov Zlatko Hasanbegović. No, kako saznajemo ni manjinci među sobom nisu suglasni oko potpore ministru Hasanbegoviću pa tako njih četvero nema ništa protiv tehničkog ministra, a radi se Veljku Kajtaziju, Ermini Lekaj Prljaskaj, Vladimiru Bileku i Robertu Jankovicsu.

Na razgovorima s predsjednicom ponovio je Pupovac svoju dobro znanu mantru, onu koja ga je i etiketirala kao etnobiznismena pokazujući svojom izjavom da mu zapravo nije stalo do srpske manjine koju zastupa već isključivo do pozicija s kojima trguje pa je tako bez obzira na Hasanbegovića kazao kako pregovori s manjinama dobro teku te da bi dogovor s HDZ-om mogao biti postignut, ali naglasio i i kako očekuje određene pozicije u javnim poduzećima.

-Ako imate nacionalne partnere na području Hrvatske od Kopačkog rita pa do Krka, je li prirodno da nemate predstavnika nacionalnih manjina koji sudjeluju u radu tih javnih poduzeća na tim javnim područjima, na kojima su nacionalne manjine izrazito zastupljene. Je li prirodno da u HEP-u nema predstavnika srpske zajednice, ili u Hrvatskim šumama, iako znamo da na tim područjima leže glavni rezervoari hrvatskog šumskog fonda- rekao je Pupovac potvrdivši time ranija pisanja našega portala. Naime, Plenković će po svemu sudeći teže dogovor postići sa SDSS-ovcima nego li s Mostom jer Pupovac i ekipa zagrizli su više no što mogu progutati, ali i više no što vrijede njihova tri mandata.

Pupovac i ekipa zahtjevaju tako reguliranje pitanja zaostalih mirovina pripadnicima svoje manjine koji su od 1991. do 1995. boravili na okupiranim područjima RH.
Zahtjevat će Srbi nadalje poštivanja obveza koje je Hrvatska preuzela Erdutskih sporazumom iz 1995. i Pismom namjere iz 1997. godine što znati da četiri pomoćnika ministara- oni policije, pravosuđa, kulture i obrazovanja budu pripadnici srspke nacionalnosti iz Slavonije. Nadalje, listi želja tu nije kraj već će tražiti predstavnika i u Ministarstvu regionalnog razvoja te u nekim javnim sustavima. Kako se saznaje iz izvora bliskih HDZ-u Pupovčeva nezasitna ekipa inzistira na predstavnicima u Hrvatskim šumama, Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama, ali i Agenciji za plaćanje u poljoprivredi. Talijanski zastupnik Furio Radin također ima popis želja,a jedna od njih je da se poštuje Ugovor između Hrvatske i Italije koji datira iz 1996., a koji predviđa da se talijanska prava iz onih sredina gdje su najrazvijenija prošire i na sredine gdje su ona na najnižoj razini.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.