Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Puhovski oblatio Milanovića: Svakome tko ga zna, huligan Milanović je nemoguć za suradnju

Autor: Dnevno.hr

Kazao je i da je Most krenuo u razgovore sa SDP-om jer je znatan dio njihova biračkog tijela bio više lijevo orijentiran i oni su taj pritisak osjećali. Dio njihovih zastupnika je bio tako orijentiran, kazao je između ostalog Puhovski u "Intervjuu tjedna".

U emisiji Hrvatskog radija “Intervju tjedna” gostovao je politički analitičar Žarko Puhovski koji je govorio o preslagivanju, ne u Vladi, nego na političkoj sceni uoči parlamentarnih izbora.

Prema posljednjim podacima ankete pokazuju da SDP ima prednost od 10% u odnosu na HDZ; u HDZ-u slijede izbori za predsjednika stranke; građani će na izbore po svemu sudeći 11. rujna; Vlada koja bi trebala obavljati tehničke poslove, prema mišljenju mnogih, izlazi izvan svojih ingerencija, rekla je voditeljica Jasmina Popović i upitala Puhovskog – je li na bio potreban ovaj eksperiment?

Nama građanima eksperiment nije bio potreban, ni znatnom dijelu političkih aktivista, međutim bio je potreban HDZ-u jer su očajnički pokušali stvoriti privid da su pobijedili na izborima na kojima zapravo nisu pobijedili. Nakon toga su očajnički pokušali spriječiti da bude osramoćen njihov predsjednik, a nakon toga su sami osramotili svojeg predsjednika i sada smo opet na početku – oni biraju novog predsjednika, a mi biramo novi parlament, rekao je Puhovski.

Na pitanje može li Most sa sebe skinuti odgovornost za to Puhovski je kazao: Most se prema mom sudu temeljito osramotio prvo onim glasovitim potpisom kod javnog bilježnika da neće raditi koaliciju, pa su onda koaliciju nazvali drugim imenom, suradnjom. Pa to onda nije, kao, bila koalicija. Zatim je Popović dometnula da je i Petrov priznao da nije bio siguran u definiciju koalicije.

Imate opet drugu situaciju, kaže Puhovski. Most se najprije dogovorio sa SDP-om, pa se onda javio sisački biskup da time nije zadovoljan, pa su se odgovorili sa SDP-om, pa su se dogovorili s HDZ-om, napomenuo je. Popović je potom upitala smatra li da je to bila posljedica Crkve, a ne ono što oni kažu da je to zapravo bilo nezadovoljstvo Zoranom Milanovićem i načinom na koji je pregovarao. Odgovorio je kako ne može vjerovati da bi se netko nakon bilo kojeg kontakta koji dulje traje sa Zoranom Milanovićem trebao uvjeravati nekoliko tjedana da je teško s njime surađivati. Svatko tko ga zna, zna da je Zoran Milanović nemoguć za suradnju. On nije bio ništa bolji ni lošiji tjedan dana prije ili tjedan dana poslije. On se ponašao jednako huliganski, što je njegov zaštitni znak oduvijek – katkad mu uspije, a katkad ne. Tako da ja mislim da se to nije promijenilo.

Kazao je i da je Most krenuo u razgovore sa SDP-om jer je znatan dio njihova biračkog tijela bio više lijevo orijentiran i oni su taj pritisak osjećali. Dio njihovih zastupnika je bio tako orijentiran, kazao je između ostalog Puhovski u “Intervjuu tjedna”.

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI