Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Puhovski: Ako nosi ustašku kapu, treba ponuditi ostavku

Autor: I.G.

ko ministar kulture na toj fotografiji nosi ustašku kapu, onda ima nekoliko opcija. Prva je da ponudi ostavku, druga je da ga premijer smijeni, treća je da ga Sabor natjera na ostavku izglasavanjem nepovjerenja i četvrta da nastavi s mandatom pa da se umjesto problemima, bavimo biografijom nevažnog čovjeka, kaže Puhovski

Zagrebački samostalni srpski tjednik Novosti na Facebooku je objavio naslovnicu svog novoga broja na kojoj je objavljena fotografija za koju tvrdi da prikazuje ministra kulture Zlatka Hasanbegovića s ustaškom kapom.

Žarko Puhovski nakon objave sporne fotografije nudi nekoliko mogućnosti.

– Ako ministar kulture na toj fotografiji nosi ustašku kapu, onda ima nekoliko opcija. Prva je da ponudi ostavku, druga je da ga premijer smijeni, treća je da ga Sabor natjera na ostavku izglasavanjem nepovjerenja i četvrta da nastavi s mandatom pa da se umjesto problemima, bavimo biografijom nevažnog čovjeka. A pravi problem leži u malograđanskom konceptu kulture prema kojem je naglasak na “velikim” institucijama, a svaka je alternativa zagušena. No, ako se pokaže da nosi kapu HOS-a, kako tvrdi, mora se zapitati kako smo baš za njega povjerovali da je moguće da je ustaška – rekao je Puhovski, prenosi Večernji list.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.