Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Prvo je pristajao na koaliciju s vragom, a sada Bandić poručuje: Srčika hrvatskog čovjeka su crkva i obitelj

Autor: Iva Međugorac

Bandić se po običaju opet transformirao.

Prije prijevremenih parlamentarnih izbora zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se te prigode kandidirao za premijera upoznao je javnost kako je za dobrobit Hrvatske spreman koalirati čak i sa vragom. No, šamar kojega je doživio u izbornoj noći ili ga je natjerao da se zamisli nad svojom retorikom, ili je šef metropole po običaju vjeran svojem licemjerju. Naime, poziv inicijative ’72 sata bez kompromisa’ kojega je Bandić odlučio promovirati u društvu patera Ike Mandurića zagrebački gradonačelnik iskoristio je i kako bi odgovarao na novinarska pitanja.

Bandić je konstatirao da su akcije ovoga tipa dobre jer pozivaju na dobra djela te zovu na očuvanje temelja kako Hrvatske, tako i hrvatskoga čovjeka pri čemu je naglasak stavio na obitelj. Ovaj samoprozvani antifašist sada je konstatirao da se u hrvatskom liberalnom kapitalizmu zaboravlja čovjek i obitelj, a kroz 50 godina možemo nestati.

-Ćelija, srčika hrvatskog čovjeka je obitelj. I Crkva. Crkva i obitelj. A obitelji nema bez crkve, a crkve nema bez obitelji. Društva nema bez obitelji- rekao je gradonačelnik koji nije želio odgovarati na pitanja o formiranju saborskog kluba Milan Bandić 365 kojemu manjka jedan zastupnik da bi postojao. Inače, tijekom “72 sata bez kompromisa”, od 13. do 16. listopada, u Zagrebu, Splitu, Zadru i Dubrovniku mladi će volontirati u ekološkim, humanitarnim, zabavnim akcijama i promicati solidarnost, zajedništvo i kreativnost.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.