Facebook

Prvi put u Rijeci dva kruzera – zbog prevelikoga gaza vezani na Brajdici

Autor: Dnevno.hr

Vezan je na Brajdici jer u putničkome dijelu luke, uz riječki lukobran, more nije dovoljno duboko.

Važan je dan za riječki turizam – prvi put u našoj su luci dva kruzera odjednom. Prvi put stigao je “Saga Sapphire”, na jednomjesečnome putovanju od Engleske do Mediterana i natrag. Drugi kruzer, “Thomson Celebration” bio je ljetos redoviti posjetitelj Rijeke i ovo mu je zadnji dolazak ove godine, javlja Radio Rijeka.

Iz Southamptona je prema Mediteranu krajem rujna krenuo kruzer Saga Sapphire kompanije Saga Cruises, dugačak 199 metara, na kojemu se može smjestiti 752 putnika, javlja Facebook stranica Brodovi u Rijeci. Na svojem je jednomjesečnom kružnom putovanju doplovio i do Rijeke. Vezan je na Brajdici jer u putničkome dijelu luke, uz riječki lukobran, more nije dovoljno duboko.

Na isto pristanište doplovio je i stari riječki znanac Thomson Celebration. Protekloga ljeta dolazio je u Rijeku svaki drugi tjedan i ovo mu je zadnji ovogodišnji dolazak.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.