Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prvi Bernardićevi potezi: Miče 
Milanku Opačić s mjesta potpredsjednice Sabora?

Autor: dnevno.hr

Neki iz Bernardićeva kruga smatraju da bi tu funkciju trebao preuzeti on sam jer bi kao potpredsjednik Sabora dobio na vidljivosti

Novi šef SDP-a Davor Bernardić za ponedjeljak je  sazvao je sastanak na koji dolaze svi šefovi stranačkih županijskih organizacija, a dvije teme bit će ključne.

Prva tema su lokalni izbori i činjenica da stranka još nema ni kandidate, a kamoli neku ozbiljniju strategiju, a druga tema bit će način izbora kandidata u stranački vrh, odnosno Glavni odbor i Predsjedništvo iduće subote na stranačkoj konvenciji, piše Večernji list. 

Sa šefovima županijskih organizacija Bernardić bi trebao razgovarati i o prijedlogu koji je bio tema i zadnje sjednice Glavnog odbora, a po kojem bi delegati iz pojedine županije na konvenciji u subotu birali članove Glavnog odbora iz svoje županije, pri čemu se na listiću može zaokružiti samo trećina kandidata iz pojedine županije.

“Pristane li Bernardić u ovom trenutku na taj prijedlog bit će to jasan znak da ne želi više šalabahter-demokraciju u stranci. Ne pristane li i bude li se biralo ljude na stari način, onda je sasvim sigurno da će šalabahteri postojati i da će u Glavni odbor ugurati ljude koje želi. Predsjedništvo je druga stvar. Tu će sasvim sigurno biti šalabahtera i ovako i onako jer bez njih neki ljudi koje Bernardić želi u samom vrhu stranke nikada ne bi ondje dospjeli”, kazao je jedan član Predsjedništva SDP-a.

Bernardić mora odlučiti i što napraviti sa saborskim Klubom SDP-a. Večernji navodi da je većina sugovornika iz SDP-a uvjerena  da bi neki SDP-ovi šefovi saborskih odbora mogli ostati bez te funkcije.

Navodno bi  Milanka Opačić mogla ostati bez mjesta potpredsjednice Sabora. Neki iz Bernardićeva kruga smatraju  da bi tu funkciju trebao preuzeti on sam jer bi kao potpredsjednik Sabora dobio na vidljivosti.

Autor: dnevno.hr