Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DOZVOLA ZA UBIJANJE? Pogledajte prve reakcije političara na presudu Horvatinčiću!

Autor: dnevno.hr

Stigle su prve reakcije hrvatskih političara na presudu Tomislavu Horvatinčiću - zgroženi su presudom, kao i građani

Hrvatski laburisti su u svojoj objavi naveli kako su zgroženi presudom te kako smatraju da je nevjerojatno da je isti sud prijašnjom presudom osudio Horvatinčića.

Nastavili su kako Horvatinčić očito ima “dozvolu za ubojstvo”, te kako je nepravda da mnogi građani za puno manje prekršaje dobivaju zatvorske kazne, dok Horvatinčić prolazi nekažnjeno.

Zaključili su kako se nadaju da će Županijski sud u postupku žalbe vratiti povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe.

U nastavku donosimo priopćenje u potpunosti:

 “Hrvatski laburisti zgroženi su nepravomoćnom odlukom Općinskog suda u Šibeniku kojom je Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika Marinelle i Francisca Sanpietro. Groteska je tim veća što je isti sud Horvatinčića osudio na 20 mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine. Horvatinčić je već i ranije imao prometnih nesreća sa smrtnim ishodom, u kojima su život izgubile Nada Petrović i Manda Vučković, međutim, očito je za hrvatsko pravosuđe riječ o “uzornom građaninu”; koji ima “licence to kill”. I dok siromašne starice zbog nekoliko stotina kuna neplaćenih režija završavaju u zatvoru, obijesni tajkuni izvlače se na “sinkope”. Hrvatsko pravosuđe već ima stigmu duboko korumpirane grane vlasti, a ova presuda dojam samo pojačava. Ili je ovo poziv građanima da pravdu uzmu u svoje ruke, što se u pravnoj, demokratskoj, civiliziranoj državi nikako ne bi smjelo dogoditi. Sve dok se donose ovakve presude, nitko nema pravo žaliti se na bijeg građana iz Hrvatske. Nadamo se da će Županijski sud u postupku žalbe nastojati vratiti povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe”, stoji u objavi.

Jadranka Kosor je kratkom objavom na Twitteru objasnila što misli o presudi. U objavi je napisala: “I od dna ima dublje. I niže.”

Ivan Pernar na Facebooku je objavio status u kojem daje do znanja da nije iznenađen odlukom suda. Napisao je: “Jeste očekivali išta drugo od našeg pravosuđa?”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.