Patrik Macek/PIXSELL

Prve Bernardićeve grube riječi? Evo kako je nazvao poreznu reformu!

Autor: T. P.

Bernardić smatra da će porezna reforma zadati težak udarac lokalnim samoupravama

Novi predsjednik SDP-a, Davor Bernardić u četvrtak je na medijskoj konferenciji kritizirao poreznu reformu ministra financija Zdravka Marića, nazvavši je ‘Krampus reformom’.

“Ova reforma donosi benefit isključivo bogatijima, a najugroženijima, radnicima s najnižom plaćom, mladima i umirovljenicima ne donosi ništa osim viših cijena”, izjavio je novi predsjednik SDP-a.

Bernardić smatra da će porezna reforma zadati težak udarac lokalnim samoupravama.

“Ova reforma je Krampus reforma koja donosi šibu za najugroženije skupine sranovništva. Mladi, kulturnjaci, znanstivenici, umirovljenici… Također ostavlja se i postavlja pitanje kako nadoknaditi dvije milijarde kuna koje se gube u lokalnim samoupravama, a time direktno gubi i kvaliteta života ljudi. Čudi me da iz udruga gradova nema ni glasa. Veliki zaštitnici lokalnih sredina nisu se usudili pustiti glas kako će njihove općine, njihovi gradovi odgovoriti na smanjenje kvalitete života. Manje će biti za vrtiće, manje za škole, manje za ceste. Sve zbog ove reforme koja će zaštiti one koji imaju najviše’, rekao je Bernardić.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.