Padobranski Sportski Klub Slobodan Pad
Padobranski Sportski Klub Slobodan Pad

Prozvani poslodavac odgovara na optužbe i tvrdi: ‘Tom sam radniku dao puno prilika i plaćao mu večere’

Autor: dnevno.hr

Poslodavac iz padobranskog kluba za naš je portal ispričao svoju stranu priče. Kome vjerovati? Procijenite sami...

Nakon što smo u srijedu objavili priču o Padobranskom sportskom klubu Slobodan padu, koji je u Facebook grupi Tražim/nudim studentski posao postao meta mnogobrojnih kritika kada je bivši djelatnik kluba N. P. javno progovorio o svom iskustvu rada u navedenom klubu na što su se nadovezali i brojni drugi korisnici usluga, u redakciju se javio i sam predsjednik kluba.

Druga strana priče

Predsjednik kluba Slobodan pad D. T., zgrožen kritikama iznesenima u grupi, dao je svoju verziju priče te demantirao optužbe N. P. uz riječi da su iznesene informacije neistinite i lažne informacije te rezultat čiste zlobe.

Podsjetimo, bivši djelatnik kluba N. P. prozvao je klub Slobodan pad i kazao da, ne samo da ga poslodavac nije isplatio koliko je bilo dogovoreno, već je to napravio i na crno.

D. T.  tvrdi da je navedeni djelatnik u klubu krenuo s praksom te da je na samom početku rada napravio niz pogrešaka. Trebao je raditi na uvezivanju skripti, a on ih je svojom  nepažnjom uništio čime je oštetio klub za određeni novčani iznos.

“Nakon toga je izjavio da ne može sudjelovati na uredskim poslovima već na onima koje može raditi od doma”, ističe predsjednik kluba i naglašava da N. P. nije bio zaposlenik kluba i nije radio 12 sati na dan u razdoblju od dva mjeseca kao što to tvrdi.

Radniku pruženo više prilika

Predsjednik kluba ističe i da mu je pružio drugu priliku te da je N. P. odlučio angažirati na poslovima internetskog marketinga, ali i “to je pošlo po zlu te je N. P. opet pogriješio.”

“On je svojevoljno pustio kampanju bez mog dopuštenja, a izričito sam tražio da me za sve traži odobrenje. Time nam je počinio štetu od nekih 300 kuna. I to sam mu oprostio i dao mu još prilika. Na sljedećoj kampanji je napravio istu stvar i pustio kampanju bez mog znanja”, govori nam D. T.

“Ja sam mu predložio da, budući da ovo ne funkcionira, a dečko je pokazao određeno znanje, napravi web stranicu i dao mu rok od jednog mjeseca. N. P. ni nakon dva mjeseca to nije napravio. Bilo je tu raznoraznih isprika i opravdanja da on to ne može i ne zna te sam tada donio odluku i rekao da više nećemo dalje možemo surađivati.

Predsjednik kluba naglašava da navedenu web stranicu nije uzeo na korištenje za potrebe kluba te da je s N. P. na samom početku dogovorio paušalnu naknadu u iznosu od 500 kuna mjesečno. “Posao je radio isključivo od kuće u vremenu kada njemu odgovara i nije bilo prisile i rada od 12 sati”, naglašava predsjednik kluba.

U nastavku ističe da je N. P. konstantno kasnio na dogovorene sastanke, a potom na njima nije aktivno sudjelovao nego se držao svojeg mobitela. Dodaje da su dotičnog radnika iz udruge Slobodan pad u početku u pet, šest navrata vodili na večere u cilju bolje suradnje te mu jednom prigodom i omogućili besplatan put kući u vrijednosti od 200-tinjak kuna pa njegovo ponašanje smatra nezahvalnim i bezobraznim.

Odgovor na ostale optužbe koje se šire društvenim mrežama

D. T. progovorio je i o ostalim kritikama na račun kluba koje su se pojavile u grupi Tražim/nudim posao te tvrdi da se radi o čistim manipulacijama. “Ne znam otkud toliko nezadovoljstva sada nakon nekoliko mjeseci od našeg razlaza”, govori nam.

Osvrnuo se i na optužbe da udruga Slobodan pad uzima dodatnih 200 kuna za osobe koje skaču padobranom, a teže više od 80 kilograma te da nema povrata novca u slučaju otkazanog skoka.

“Mi imamo naknadu koja je opravdana zato što za osobe veće težine moramo imati veći padobran čija nabava puno više košta, zrakoplovi troši više goriva te im je više vremena potrebno da dođu na određenu visinu.

“Takva naknada nije neuobičajena i normalna je posvuda u svijetu”, ističe predsjednik kluba.

Podsjetimo, u lavini kritika na račun ove udruge našla se i ova:

“Meni nisu vratili pare koje sam platio za skok koji nisam iskoristio jer su kao udruga i nisu mi dužni vratiti novce.. A nisam ga iskoristio jer nikog nije bilo na aerodromu kada sam došao (sa posuđenih 100 kn za autobusnu kartu za Varaždin) jer kao vrijeme nije bilo dobro što je laž jer je bio sunčan dan bez oblaka i bez vjetra.  E da, nisu mi ništa ni javili da je odgođeno, nego sam ih ja nazvao po dolasku na prazan aerodrom”, napisao je jedan od nezadovoljnika.

Iz udruge Slobodan pad u tom su nam kontekstu odgovorili da ako zbog tehničkih problema ili lošeg vremena skok bude otkazan, dogovara se drugi termin. “U slučaju da osoba ne može toga dana doći na skok, uveli smo mogućnost da druga osoba umjesto njega dođe i skoči.”

“Mi imamo ogromne organizacijske troškove, instruktore, mehaničara, pilote”, pojašnjava nam u nastavku D. T.

Za kraj svoje priče, on ističe da podržava mlade ljude koji se žele dokazati i raditi, ali, isto tako, ne opravdava one koji ne rade i gledaju na sve jednosmjerno.

Jesu li se u grupi Tražim / nudim posao javili oni koji žele raditi i dokazati se ili oni koji su neradnici, prepuštamo vama na procjenu…


>>> NOVI SLUČAJ ‘BOSO’? Radio 2 mjeseca 12 sati dnevno za 1000 kuna, poslodavac htio novac natrag jer ‘rad nije bio kvalitetan’


Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI