screenshot

Prosvjednici ispred Vlade poručili: ‘NE prodaji autocesta!’

Autor: dnevno.hr

Govoreći o cilju prosvjeda u trenucima prvog sastanka ministara u Vladi, Stanić navodi da su to moguća rješenja o kojima govore, odnosno davanja poticaja Vladi da požuri s refinanciranjem dugova te restrukturiranjem.

Inicijativa “Ne damo naše autoceste ” i “Pravo na grad” održale su na Trgu sv. Marka  javnu akciju i konferenciju za medije u povodu druge obljetnice uspješnog prikupljanja potpisa protiv prodaje Hrvatskih autocesta.

Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata govorio je o uspješnom poslovanju HAC-a te zahtjevima Europske banke za obnovu i razvoj vezanim za promjene u upravljanju poduzećem. Inicijativa poručuje kako očekuje od Vlade da niti ne pomišlja na privatizaciju, ali i da se uprava bira transparentno, na javnom natječaju te da se ojača kontrola, putem jačanja Nadzornog odbora i neovisnih stručnjaka te unutarnjeg sustava revizija, što je prijedlog EBRD-a, javlja N1.

I Inicijativa se zalaže za to da autoceste ne budu igračka u rukama stranaka, što je u skladu s preporukama EBRD-a.

“Država mora upravljati cijenom i pristupom autocestama, kroz otvaranje novih čvorišta. Autocesta mora povezivati naše gradove, a cijena treba biti takva da stimulira”, kazao je Stanić.

Govoreći o cilju prosvjeda u trenucima prvog sastanka ministara u Vladi, navodi da su to moguća rješenja o kojima govore, odnosno davanja poticaja Vladi da požuri s refinanciranjem dugova te restrukturiranjem.

Upitan je i u kakvim su odnosima s pojedinim ključnim ministrima za ta pitanja u vladi HDZ-a i Mosta.

“S ministrima nismo imali problema, samo s provođenjem nekih njihovih odluka. U prošlom vrijeme nije bilo poteza koji bi se protivio onom što su građani rekli na referendumu”, dodao je Stanić.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.