Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Proširenje istrage: DORH pomoću Švicaraca provjerava Mamića?

Autor: dnevno.hr

Uskok je u travnju ove godine podigao prvu optužnicu protiv Zdravka Mamića kojom ga se tereti da je Dinamo oštetio za nešto manje od 116 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Pojedini mediji u Hrvatskoj u srijedu su prenijeli su članak švicarskog dnevnika Neue Luzerner Zeitung u kojem stoji da glavna tužiteljica kantona Obwaldena Esther Omlin potvrđuje da već pola godine vode kaznenu istragu protiv Mamića i nekih s njim povezanih osoba.

Neslužbeno se doznaje da je Državno odvjetništvo je početkom godine preko Ministarstva pravosuđa od švicarskih pravosudnih vlasti zatražilo međunarodnu pravnu pomoć u rješavanju predmeta protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića zbog izvlačanja novca

Odvjetnica Zdravka Mamića Jadranka Sloković nije mogla potvrditi točnost prenesenog članka i kazala  da bi  ona i njezin branjenik, Zdravko Mamić,  imali informacije ukoliko se u Švicarskoj protiv njega vodila istraga.

Prema pisanju medija, švicarske vlasti navodno provjeravaju tijekove novca uplaćenog na račune tamošnjih off shore tvrtki.

Podsjećamo, Uskok je u travnju ove godine podigao prvu optužnicu protiv Zdravka Mamića kojom ga se, zajedno s  bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom tereti da je Dinamo oštetio za nešto manje od 116 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI