Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Promjene u HDZ-u: Novi glavni tajnik stranke postaje Jandroković!

Autor: dnevno.hr

''Šeks će imati mjesto u Savjetodavnom vijeću HDZ-a", kazao je Plenković.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice dogovoreno je da je za novog glavnog tajnika predložen Gordan Jandrokovića za političkog tajnika Davor Ivo Stier. Međunarodni tajnik ostaje Miro Kovač.

”Predložit ću Gordana Jandrokovića za novog Glavnog tajnika stanke, a kolegu Stiera za novog političkog tajnika. Miro Kovač ostaje na dužnosti međunarodnog tajnika stranke. Radna skupina koja je razgovarala s koalicijama i partnerima će nastaviti s radom. U razgovore će se uključiti novi glavni tajnik i politički tajnik. Kada vidimo podudarnosti u programima donosti ćemo odluke o prijeizbornim koalicijama”, kazao je Plenković, prenosi N1. 

”Predsjedništvo se može povećati za 4 člana. Damir Jelić će biti u Predsjedništvu stranke. Predložit ću kolegama još nekoliko članova koji će biti u Predsjedniištvu”, dodao je.

Plenković se osvrnuo i na Vladimira Šeksa i njegovu funkciju unutar  HDZ-a.

”Šeks će imati mjesto u Savjetodavnom vijeću HDZ-a. Ja sam saslušao sve članove Predsjedništva. Zajednički smo zaključili da treba nastaviti s razgovorima s partnerima pa ćemo nakon analize donijeti odluke”, kazao je Plenković.

Podsjećamo, Jandroković je nedavno podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Kluba HDZ-a u Saboru, a bio je i protiv rušenja Vlade.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI