Patrik Macek/PIXSELL

PROMJENA U MOSTU: Josip Katalinić prepušta zastupničko mjesto Marku Sladoljevu

Autor: dnevno.hr

"Odlučio sam se za profesionalnu karijeru prvenstveno zbog obaveze prema svojim kolegama s kojima sam dvadeset godina gradio tvrtku, a moj odlazak bi nepovoljno utjecao na razvoj poslovanja", rekao je Katalinić.

Josip Katalinić prepušta zastupničko mjesto Marku Sladoljevu. Dosadašnji član Odbora za vanjsku politiku, Odbora za zaštitu okoliša i prirode i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije tu je odluku donio zbog važnosti potpune posvećenosti javnom interesu na toj odgovornoj poziciji, koju više ne bi mogao ostvariti zbog izvršenja važnih poslova u tvrtki u kojoj je suvlasnik.

Katalinić je, uz obaveze saborskog zastupnika i člana tri odbora, obavljao i one vezane za svoju tvrtku. Obujam zaduženja i odgovornosti prerastao je mogućnosti pojedinca, stoga je Katalinić savjesno odlučio prepustiti svoj mandat kolegi iz Mosta kako ne bi došlo do nenamjernih propusta radi preopterećenosti.

Josip Katalinić i dalje će sudjelovati u unutarstranačkim odborima Mosta i važnim aktivnostima vezanima uz ustroj i organizaciju, te tako nastaviti promicati zaštitu temeljnih sloboda, ljudskih i manjinskih prava i svih drugih demokratskih vrijednosti.

„Radio sam dva posla odjednom, a vikendom se posvećivao obitelji. Shvatio sam da moram odabrati čemu ću se u potpunosti posvetiti, kako se ne bih dovodio u situaciju da se ne stignem spremiti za saborske rasprave niti preuzeti ozbiljniji projekt u tvrtki.

Odlučio sam se za profesionalnu karijeru prvenstveno zbog obaveze prema svojim kolegama s kojima sam dvadeset godina gradio tvrtku, a moj odlazak bi nepovoljno utjecao na razvoj poslovanja.

Planiram ostati Mostovac i nastaviti doprinositi našoj borbi za očuvanje državnih interesa, jer je ova priča za mene i dalje nešto posebno. Zbog toga sam zamolio da prije odlaska dam prisegu i sudjelujem na konstituirajućoj sjednici. Smatram da je to najbolje rješenje za nezavidan izbor pred kojim sam se našao i nadam se da će moji birači imati razumijevanja. Osoba koja će doći na moje mjesto bit će visoko motivirana i jednako će se zalagati za nacionalne interese“, izjavio je Josip Katalinić.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.