Projekt Velebit i Matica Hrvatska – ‘Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj’

Autor: dnevno.hr

Posebna gošća je Tanja Belobrajdić iz Vukovara, autorica romana “Crni kaput”, koji je prošle godine proglašen najboljim romanom u Hrvatskoj.

Projekt Velebit i Matica hrvatska u srijed u 20 sati, u Velikoj dvorani Matice Hrvatske na Strossmayerovom trgu br. 4 u Zagrebu organiziraju Tribinu pod naslovom “Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj“.

Na tu temu govorit će ugledni gosti i poznate javne osobe. U ime Matice hrvatske govorit će Jure Vujić,  Marko Ljubić, poznati kolumisti i novinar u ime HNIP-a, Marko Jurič kao predstvanik Projekta Velebit, a bit ćer zanimljivo čuti i poznatog odvjetnika i kolumnista Zvonimira Hodaka koji često piše o temama medijskih sloboda u Hrvatskoj.

Posebna gošća je Tanja Belobrajdić iz Vukovara, autorica romana “Crni kaput”, koji je prošle godine proglašen najboljim romanom u Hrvatskoj, a koja je zbog “medijskih sloboda” i Save Štrpca proživjela i proživljava pravu kalavariju.

Povod  za Tribinu su brojni i koordinirani napadi na svaki pokušaj da se Hrvatska afirmira kao slobodna i slobodnomisleća država koja je spremna suočiti se sa svojom prošlošću, riješiti tamne mrlje iz povijesti svoga naroda i otvoreno govoriti o svim temama.

Svaki pokušaj da se otvoreno govori o zločinima koji su počinjeni nakog Drugog svjetskog rata proglašava se revizionizmom, željom za mijenjanjem povijesti i afirmacijom ustaštva i fašizma.

Autor: dnevno.hr