PROCURIO TAJNI PLAN: Prije izbora Strizirep će smijeniti osuđenog ravnatelja Jovanovića, a postaviti na poziciju svoju intimnu prijateljicu

Autor: I. Delić

U resoru ministra okoliša nanizalo se mnogo nelogičnosti koje se po svemu sudeći malo koga u njegovoj stranci tiču.

Predizborna godina u zaborav je odnijela sve afere vladajuće koalicije, pa i repove koje je za sobom vukao prvi čovjek ministarstva okoliša, Mihael Zmajlović.

U resoru ministra okoliša nanizalo se mnogo nelogičnosti koje se po svemu sudeći malo koga u njegovoj stranci tiču. S čudnim poslovima upoznat je i sam premijer Zoran Milanović, ali što vrijedi kada na iste ne reagira. O tim propustima prvi je ekskluzivno pisao naš portal prenoseći svjedočanstva djelatnika njegova resora. A oni pak na rubu očaja idu i korak dalje te smo pak u posjedu dokumenta koji se odnosi na poslovanje Parka prirode Lastovsko otočje.

U dokumentu je tako vidljiva nedavna poruka Predsjednika upravnog vijeća Parka prirode Lastovo pomoćniku ministra Nenadu Strizirepu. Ista je pak upućena i na Zmajlovićevu adresu te na adresu članova vijeća. Je li tekst, kao što se po ministarstvu šuška, doista sastavio sami Strizirep, teško je reći, ali djelatnici su uvjereni da dotični sve i da jest to napravio, takav čin nije mogao izvesti samostalno. Izbori utjecaja imaju i na pozicije u nacionalnim parkovima pa se tako prije izbora radi na smjeni osuđenog ravnatelja Kriste Jovanovića, kako bi se na njegovo mjesto postavila Strizirepova bliska prijateljica kao VD ravnateljica. U parku se za to vrijeme sve srozalo i spustilo na niske grane, premda je Lastovo prije prvih afera te prije dolaska Kukuriku koalicije odlično funkcioniralo. Inače, Saša Banić navodno je izrazito blizak sa Strizirepom. Je li mu prijateljstvo osiguralo ravnateljsku klupu u Parku Maksimir te mjesto Predsjednika upravnog vijeća na Lastovu, nije moguće sa sigurnošću tvrditi. Međutim, poznavajući praksu u Lijepoj našoj, takvo što nije nemoguće.

Podsjetimo, problem Parka jest osuđeni ravnatelj Jovanović, ali i proces koji se vodi protiv njegova zamjenika Gojka Antice. Nakon objave ovih podataka Strizirep se pokušava izvući iz cijele priče, iako je s detaljima iste itekako dobro upoznat. Zahtjevalo se od Jovanovića da podnese ostavku, a time bi Strizirep saprao krivnju sa sebe, premda bi kao nadređeni morao znati sve što se u Parku događa. Budući da Jovanović odbija podnijeti ostavku, nudilo mu se novo radno mjesto pa su se djelatnici pobojali novih Strizirepovih uhljebljenja. Predsjednik upravnog vijeća Parka nedavno je podnio ostavku te se govorilo da bi u njegovu fotelju trebao sjesti Jovanović. Po Parku se počelo šuškati kako bi na njegovo mjesto mogla doći Strizirepova navodna intimna prijateljica kao VD ravnateljica. Ovaj park nedavno je posjetio i sam premijer, ali on očito u ovim igrama i igricama ne vidi ništa sporno.

PP lastovo -očitovanje

Autor:I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.