Procurio dokument! Lamijina i Radmanova lista za odstrel: Popis novinara koje su htjeli ukloniti s HRT-a

Autor: I.D.

Na listi su imena brojnih uglednih novinara i djelatnika javne televizije.

Zvonimir Varošanec, Jozo Kapović, Dražen Majić, Branimir Farkaš, Damir Matković, Tončica Čeljuska, Inja Sutlić, Kornat Vilović, Nikola Kristić, Branimir Bilić, Goran Rotim, Đuro Tomljenović, Dražen Stefanov, Dijana Čović, Ivan Lončar, Višnja Kamenski, Katja Biočina, Ljiljana Saucha, Naco Oster, Vesna Kolimanić, Helena Krmpotić, Jelena Periša, Marijana Podgorelec, Nataša Kolbas, Saša Kosanović, Zineta Alibegić, Krešimir Volarević, Marija Bilić, Dubravka Vukoja popis je to djelatnika javne televizije koji su se trebali naći na listi za odstrijel u vrijeme kada je HTV-om drmao Goran Radman i njegova desna ruka Lamija Alečković tvrde to na maxportalu, a na kojem su uz tekst priložili i fotografiju dokumenta koji to potvrđuje.

radmanova-lista-otkaza

Kako kažu riječ je o popisu urednika koji je procurio s javne televizije, a koji su bili na listi na odstrel te se tamo osim novinara mogu naći i imena drugih djelatnika ii Informativno medijskog servisa HRT-a – režiseri, montažeri, snimatelji, ton majstori, scenografi i drugi  – njih ukupno 75 –  koje je Radmanova uprava smatrala smatrala viškom u toj redakciji.

Neslužbeno smo doznali da je listu, na prijedlog Gorana Radmana, bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a, u proljeće prošle godine sastavila tadašnja urednica Informativnog programa HTV-a Lamija Alečković uz asistenciju Ive Repač, šefice deska u Informativnog programu nacionalne televizije.

 

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.