Procurili detalji iz intimnog pisma bivšeg SDP-ova ministra: Kritizira Milanovića, a obrušio se i na još jednog poznatog člana Partije

Autor: I.Delić

U pismu Ostojić kritizira Milanovićevu politiku, ali i Mrsića koji mu je ostao lojalan.

Bivši SDP-ov ministar zdravlja i potpredsjednik te stranke Rajko Ostojić u javnosti je u više navrata otvoreno istupao kritizirajući lik i djelo Zorana Milanovića, a u svojim kritikama je kako saznajemo otišao i korak dalje te navodno svim članovima šeste izborne jedinice koja obuhvaća područje od Novog Zagreba, Velike Gorice pa sve do Siska uputio pismo u kojem se obraća kao nekadašnji koordinator te stranke za tu izbornu jedinicu na prošlim parlamentarnim izborima. Pismo je to iz kojega se može iščitati jasna kritika bivšem premijeru Milanoviću, što nije iznenađujuće, ali neodoljivo podsjeća na nedavnu situaciju u HDZ-u jer Ostojić i Milanović donedavno su bili prisni prijatelji. Bliskost mora da su do kraja zakopali onoga trenutka kada je u jednom od intervjua jasno i bez dlake na jeziku poručio kako ne želi biti djelom Milanovićeve politike radi čega se i povukao iz stranačkog života, nakon čega ga Milanović nije stavio na listu za Sabor. Ostojić u svojem pismu naglašava uspjeh SDP-ove koalicije ne spominjući Milanovića, već Čalovca čiju je listu u studenom predvodio. Kolege podsjeća da su HDZ-ovu koaliciju pobijedili sa šest osvojenih mandata te da su imali četvrti najbolji rezultat u Hrvatskoj.

Od prijevremenih izbora ovaj SDP-ovac očekivao je još bolji rezultat s obzirom na to kako stoji nikada gori HDZ, a u tom svojem obraćanju neizravno je prozvao i Miranda Mrsića, njegova nasljednika u spomenutoj izbornoj jedinici, koji je svim nedaćama i nesuglasicama unatoč ostao vjeran Milanovićevoj politici. Zamjera Ostojić u svojem obraćanju Milanoviću što ga nije stavio na listu, naglašavajući da stranka ne bi smjela biti talac ničije ambicije, već SDP mora biti iznad toga, stranku je potrebno živjeti i u nju vjerovati. Ona ne smije biti niti talac jednog čovjeka, poručuje Ostojić aludirajući na Milanovića koji je ugrozio demokraciju, a koja se po njemu godinama njegovala u SDP-u te bila prednost toj stranci u odnosu na sve ostale. Ostojić vjeruje i kako svatko ima pravo na iznošenje mišljenja, radi čega ne bi smio biti kažnjen jer poanta bavljenja politikom jest razmišljanje vlastitom glavom. A u njegovoj glavi u trenutku pisanja spomenutog pisma nesuglasicama i sukobima unatoč bila je vjera u SDP i pobjedu stranke. Oni koji Ostojića poznaju smatraju da je to nimalo ljubavno pismo odaslano SDP-ovcima u cilju da se ukaže na Milanovića i probleme s kojima se u stranci sučeljavaju radi njega, a što se danas u konačnici pokazalo i rezultatom izbora.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.