Petar Glebov/PIXSELL

PROBLEM OVRHA: Vlada odbila zamisao SDP-a da se onemogući ovrha na cijeloj plaći

Autor: dnevno.hr

"Ne bi bilo dobro da zbog "lex šerifa" i zakona o braniteljima ostane u sjeni Vladino odbijanja izmjena Ovršnog zakona koji je predložio Klub zastupnika SDP-a o zabrani ovhe cijele plaće", napisao je Bauk

Vlada je na sjednici odbila prijedlog dopune Ovršnog zakona kojim je Klub zastupnika SDP-a predlagao da se onemogući ovrha na cijeloj plaći, a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pritom je podsjetio da je osnovana radna skupina koja radi na sveobuhvatnijem rješenju tog pitanja.

“Ne bi bilo dobro da zbog “lex šerifa” i zakona o braniteljima ostane u sjeni Vladino odbijanja izmjena Ovršnog zakona koji je predložio Klub zastupnika SDP-a o zabrani ovhe cijele plaće”, napisao je Arsen Bauk na Facebooku.

U Sabor je upućen i konačni prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o Umirovljeničkom fondu temeljem kojeg taj fond prestaje postojati, a Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje preuzima njegovu imovinu, prava i obveze i predmete u postupcima. Radi se o šest sudskih postupaka ukupne vrijednosti 436,6 tisuća kuna.

Donesena je i odluka da se za potrebe financijskog restrukturiranja i konsolidacije nogometnog kluba Hajduk od prodaje izuzme 52.690 dionica Hajduka, koje će država prenijeti na Grad Split. Riječ je o dionicama nominalne vrijednosti 26,3 milijuna kuna, koje čine 9,8 posto temeljnog kapitala Hajduka.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.