Hrvoje Jelavic/PIXSELL

UHIĆENE DVIJE DJEVOJKE PIROMANKE! Potpalile požar kod Benkovca, iz revolta prema srpskom stanovništvu?

Autor: dnevno.hr

Policija u interesu upravo započetog kriminalističkog istraživanja ne otkriva detalje

Zadarska policija u policijsku postaju privela je dvije ženske osobe (rođene 1996. i 1992. godine) zbog požara koji je 20. kolovoza poharao stanovništvo Brgud, mjesto u okolici Benkovca u kojem živi većinom srpsko stanovništvo.

Starija djevojka navodno je priznala podmetanje požara jer “gaji izrazitu revoltiranost prema Srbima još od Domovinskog rata kada joj je navodno zapaljen dom”, izvijestio je Jutarnji list.

Obje su djevojke osumnjičene za namjerno podmetanje požara, a po završetku kriminalističkog istraživanja bit će prijavljene za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine.

Podsjetimo, u policijsku postaju Knin u popodnevnim satima ponedjeljka privedeno je više osoba koje se dovodi u vezu s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, potvrdila je policija za ŠibenikIN.

Navode kako policija u interesu započetog kriminalističkog istraživanja ne otkriva detalje, već samo ističu da tek utvrđuju sve okolnosti zbog kojih privedene osobe dovode u vezu s paljenjem požara.

Ranije tijekom dana  ŠibenikIN je neslužbeno doznao da je najmanje jedna osoba zbog izazivanja požara uhićena na predjelu Burnuma pokraj Kistanja gdje je planulo sinoć, a tijekom noći požar je proglašen lokaliziranim, da bi se danas oko 13 sati vatra na toj lokaciji opet rasplamsala. Vatrogasci su zbog opasnosti od požara, navodno, evakuirali mještane zaseoka Maričići kojem prijeti vatra.

Vezano za nalazak ‘staklene ampule u kojoj je bio nekakav papirić i nekakav kao fosforni nastavak’ tijekom gašenja požara u Turnju u Zadarskoj županiji, o čemu je izvijestio HRT, ŠibenikIN neslužbeno doznao kako je policija utvrdila da je riječ o dječjoj igrački, a ne piromanskom sredstvu kojim je izazvan požar.




NASTAVLJA SE BORBA S VATRENOM STIHIJOM: Novi požari na Korčuli i Braču




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.