Sanjin Strukic/PIXSELL

PRIPREMITE SE NA NOVI TOPLINSKI VAL: Saznajte u kojim gradovima će biti najgore!

Autor: A.P.

Noći će opet biti pomalo teške i sparne jer će jutarnje temperature biti u porastu.

Ovoga vikenda će Lijepu Našu zahvatiti toplinski val. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje u kojem se navodi kako će vruće i sparno biti u petak, a temperature će se penjati i do 38 stupnjeva Celzijevih.

Osim toga, sunčano i toplo vrijeme prevladavat će vikendom. U subotu popodne u zaleđu Kvarnera mogući su i slabi pljuskovi. Danju će puhati slab do umjeren vjetar, koji popodne na moru Dalmacije prolazno i mjestimice može biti pojačan. Uz more će u nedjelju biti vruće i vrlo vruće, s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 36°C.

Noći će opet biti pomalo teške i sparne jer će jutarnje temperature biti u porastu.

Kao gradovi u kojima će biti velika opasnost obilježeni su Rijeka i Gospić, dok je od subote znak za umjerenu opasnost objavljen i za ostale dijelove zemlje.

Najtoplija će biti nedjelja- u Karlovcu se očekuje temperatura od 35 stupnjeva Celzijevih, u Zagrebu će biti 34, dok će u Osijeku temperatura rasti do 33 stupnja Celzijeva. Temperaturu višu od 30 stupnjeva mjerit će brojni gradovi diljem Hrvatske.

s3-8092dbbc-ab37-4c19-ac09-1dc8510548d5




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.