Dino Stanin/PIXSELL

Pripremite se na kilometarske kolone: Promet pojačan na većini cesta iz unutrašnjosti prema moru

Autor: Hina

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnoga prijelaza (GP) Gruškovje u Sloveniji vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

– Promet je pojačan na većini cesta iz unutrašnjosti prema moru, na ulasku na autocestu A1 u Lučkom nema zastoja, ali se u koloni u pokretu vozi na cijeloj dionici između Zagreba i Karlovca, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

U petak, 28. srpnja, od 9 do 14 sati bit će zatvorena županijska cesta ŽC5167 Udbina-Donji Lapac, a obilazak je županijskom cestom ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Do 31. srpnja vozi se naizmjence jednim trakom državnom cestom DC1 u Kninu, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista, pa HAK upozorava vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Vozače HAK poziva i na dodatni oprez, podsjeća ih da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da pripaze na sigurnosni razmak između vozila. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnoga prijelaza (GP) Gruškovje u Sloveniji vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.