Ivo Cagalj/PIXSELL

PRIPREMITE SE NA GUŽVU: Pojačan promet na svim cestama prema moru

Autor: M.B.

Zbog pojačanog prometa i kiše na dionici autoceste A1/A6 u zoni čvora Bosiljevo 2 vozi se usporeno te vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet iz unutrašnjosti prema moru, no vozi se bez zastoja na:
-A1 Zagreb-Split-Ploče osobito na dionicama Zagreb-Bosiljevo te Gospić-tunel Sveti Rok u smjeru mora;
-A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba;
-A3 Bregana-Lipovac;
-A6 Rijeka-Zagreb;
-A7 Rupa-Diračje;
-Istarskom ipsilonu;
-brzoj cesti (A8) od Matulja prema tunelu Učka;
-Ličkoj magistrali (DC1);
-zagrebačkoj obilaznici (A3) osobito između Jankomira i Lučkog u smjeru istoka;
-riječkoj obilaznici (A7);
-Krčkom mostu;
-cestama u Istri.

Zbog pojačanog prometa i kiše na dionici autoceste A1/A6 u zoni čvora Bosiljevo 2 vozi se usporeno te vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zastoji su mogući na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Zadru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj, Dubrovniku, u trajektnim lukama i pristaništima, na prilazima turističkim središtima na obali te na graničnim prijelazima osobito na ulasku u zemlju.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče prije odmorišta Sitno u smjeru Splita savjetujemo vozače da voze opreznije.

Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u središnjoj Hrvatskoj te Gorskom kotaru.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocestama:
-A3 Bregana-Lipovac između čvorova Nova Gradiška i Slavonski Brod;
-A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice.
Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Normaliziran je promet na državnoj cesti DC1 u mjestu Korenica.

Za sav promet zatvorene su ceste:

-DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;
-DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;
-most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin),
-spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;
-lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Do 30. srpnja svakodnevno od 07:00 do 12:00 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Autor: M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.