Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prijateljica Ane Karamarko, Jadranka Fržop, preuzima ACI!

Autor: Dubravko Wurtzberger/7Dnevno

Supruga bivšeg šefa HDZ-a Ana Karamarko upinje se do posljednjeg atoma snage da svoju prijateljicu, inače aktualnu pomoćnicu ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Jadranku Fržop, postavi na čelno mjesto NO ACI-ja, s ciljem da se preko nje omogući prodaja dionica ACI-ja moćnoj turskoj Dogus grupi koja je nedavno u marini D-Marin Dalmacija u Bibinju-Sukošanu otvorila Beach Club, čime je zaokružila ulaganje od 25 milijuna eura u tu marinu. Ukoliko Ana Karamarko, unatoč brojnim otporima, između ostalog i ministra Olega Butkovića, za šeficu NO ACI-ja uspije progurati prijateljicu Jadranku Fržop, bit će to još jedna potvrda da u HDZ-u i dalje postoji paralelna struktura vladanja

Kada je u veljači ove godine Jadranka Fržop, pročelnica UO-a za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, imenovana pomoćnicom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, mnogi nisu mogli ni slutiti da će dotična gospođa iz Vodica samo šest mjeseci poslije biti glavnom kandidatkinjom za predsjednicu Nadzornog odbora ACI-ja. Inače, aktualna tehnička pomoćnica tehničkog ministra prometa Olega Butkovića, na to je mjesto došla zahvaljujući prijateljstvu sa suprugom bivšeg predsjednika HDZ-a, Anom Karamarko.

No, s obzirom da je pala Vlada Tihomira Oreškovića, te da Jadranka Fržop na mjestu tehničke pomoćnice ministra Butkovića broji zadnje mjesece, ili bolje reći tjedne, Karamarkova supruga odlučila je u tom političkom zrakopraznom prostoru pred rujanske izvanredne parlamentarne izbore, angažirati se do te mjere kako bi svojoj frendici iz Vodica osigurala drugi, još bolji i unosniji posao od dosadašnjeg. Tako se gospođa Karamarko upinje do posljednjeg atoma snage da Jadranku Fržop postavi na čelno mjesto NO-a ACI-ja, s ciljem da se preko nje omogući prodaja dionica ACI-ja moćnoj turskoj Dogus grupi koja je nedavno u marini D-Marin Dalmacija u Bibinju-Sukošanu otvorila Beach Club, čime je zaokružila ulaganje od 25 milijuna eura u tu marinu. Inače, turska Dogus grupa u Hrvatskoj ima u vlasništvu   tri marine, D-Marin Mandalina u Šibeniku, D-Marin Dalmacija u Sukošanu i D-Marin Borik u Zadru, a u portfelju luksuznih hotela ima D-Resort Šibenik i Villu Dubrovnik.

Ministar Butković se usprotivio ideji Ane Karamarko

Od dolaska u Hrvatsku 2009. godine, pa do prošle godine, Dogus grupa se hvalila da je uložila   237 milijuna eura i otvorila radna mjesta za 350 zaposlenika, dodajući da će s novim najavljenim investicijama vrijednost ulaganja u našoj zemlji povećati na ukupno 350 milijuna eura. Inače, 2014. godine Dogus grupa je povećala udjel u ACI-ju na 10,86 posto. Danas, dvije godine poslije, moćna supruga bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka – Ana, želi za šeficu NO-a ACI-ja postaviti svoju prijateljicu Jadranku Fržop, unatoč protivljenju tehničkog HDZ-ova ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. A tko je, zapravo, Jadranka Fržop?

Rođena je 14. rujna 1966. u Šibeniku. Udana je i ima dvoje djece. Prije nego li je imenovana Butkovićevom pomoćnicom u veljači ove godine, Jadranka Fržop je od 2008. pa do 2015. godine bila pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj u Šibensko-kninskoj županiji. Od 2006. do 2008. gospođa Fržop bila je voditeljica Odsjeka upravnih poslova Policijske uprave Šibensko-kninske županije. Završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu 1997. godine.

Jadranku i Anu zbližila ljubav prema pesekima iz istoga legla

Dakle, pakleni je plan Ane Karamarko da se preko prijateljice Jadranke Fržop omogući prodaja dionica ACI-ja moćnoj turskoj Dogus grupi. Inače, u cijeloj ovoj priči je zanimljivo (osim činjenice da gospođa Karamarko i dalje pokušava kadrovirati i šefovati kao u vrijeme dok je na čelu HDZ-a bio njezin suprug Tomislav) i to, kako se razvilo njezino veliko prijateljstvo s gospođom Jadrankom Fržop. Oni koji su dobro upućeni u to njihovo prijateljstvo kratko će reći – pseća posla – aludirajući na činjenicu da su se Ana i Jadranka upoznale, a potom i razvile svoje prijateljstvo, zahvaljujući svojim ljubavima prema pesekima iz istoga legla.

Gospođa Jadranka Fržop je i čest   gost frizerskog salona ‘Opium’ u Kaptol centru, čija je većinska vlasnica Ana Karamarko, i njih dvije se često mogu vidjeti   u obližnjem kafiću-slastičarnici kako opušteno ispijaju kavice i dogovaraju poslovne aranžmane među kojima je, nesumnjivo, najunosniji ovaj s ACI-jem. U njihovu društvu znaju se naći i njihovi peseki iz istog legla, zahvaljujući kojima je i došlo do prijateljskog spoja između te dvije moćne dame. Inače u blizini frizerskog salona ‘Opium’, svojedobno je otvoren i novi salon za njegu pasa i mačaka ‘Opium Pet’, kojem je također suvlasnica – Ana Karamarko. “Mi vjerujemo da sva naša draga bića i drage stvari čine savršen mozaik života. I zaslužuju najbolje od nas. Zato smo odlučili kraljevske tretmane priuštiti i vašim četveronožnim prijateljima”,  poruka je tog salona za četveronožne ljubimce.

Zahvaljujući činčilama buknulo i prijateljstvo Ane Karamarko i Romana Bolkovića

Na ovom mjestu treba spomenuti da je  zahvaljujući ljubavi prema četveronožnim životinjama, u konkretnom slučaju činčilama, buknulo i prijateljstvo između Ane Karamarko i novinara Romana Bolkovića, koje je trebalo biti okrunjeno uvrštavanjem Bolkovićeve emisije ‘2U9’ u jesensku shemu HTV-a, i to u udarnom terminu, ponedjeljkom od 21 sat. I kao što je nedavno o tome prvi pisao naš portal, za Bolkovića je lobirao Damir Jugo, glavni savjetnik Tomislava Karamarka, i to preko agencije Millenium promocija, koja je blisko povezana s Karamarkovom suprugom Anom Šarić, a u kojoj je bio zaposlen Jugo prije nego što je postao Karamarkov savjetnik.

Toj ideji se tada oštro usprotivila urednica Prvog programa HTV-a Ružica Renić, baš kao što se ministar Oleg Butković danas žestoko protivi nastojanjima Ane Karamarko da na mjesto šefice NO-a ACI-ja postavi svoju frendicu Jadranku Fržop. Ukoliko, pak, Ana Karamarko unatoč brojnim otporima za šeficu NO-a ACI-ja uspije progurati prijateljicu Jadranku Fržop, bit će to još jedna potvrda da u HDZ-u, unatoč novoizabranom predsjedniku Andriji Plenkoviću i novom vodstvu, i dalje postoji paralelna struktura vladanja.

Autor: Dubravko Wurtzberger/7Dnevno

ZADNJE VIJESTI