Igor Kralj/PIXSELL

PRIČA O NEPOTIZMU NEMA KRAJA: Na gradskoj plaći pojavio se i, vjerovali ili ne, osmi član obitelji Nevistić!

Autor: I. Babić

Do Trga Stjepana Radića 1 na posao svakodnevno odlaze otac, majka, dva sina, snaha i šogorica, nećak brije po Zagrebparkingu, a kćer vodi Zagrebački plesni centar... Grad Zagreb voli obitelj Nevistić

Nakon što je u medijima otvorena priča o zaposlenju cijele obitelji Nevistić u tijelima zagrebačke gradske uprave, proširila se i u regiji i po svijetu, a bura oko mogućeg nepotizma u Zagrebu nije se stišala. Nove informacije samo stižu.

Mediji su prvo razotkrili šestero članova obitelji Nevistić, a potom je ocu, majci, dvojici sinova, snahi i šogorici dodan i sedmi član – nećak pročelnika Službe za mjesnu samoupravu Zorana Nevistića, zaposlen kao kontrolor u Zagrebparkingu.

Podsjetimo na stanje: Prvi u Grad se zapošljava Zoran Nevistić, inače bivši član SDP-a koji se 2013. godine priklonio Bandiću. Supruga je došla poslije njega i brzo postala voditeljica Odsjeka za statistička istraživanja. Njihova snaha radi u Gradskom uredu za zdravstvo. Njihov sin, njen suprug, radi u sektoru za promet. Pročelnikova šogorica je također ovdje, točnije u njegovoj službi. Mlađi sin je prošli mjesec pobijedio na natječaju za posao u javnoj nabavi.

Zvuči kao savršeno uhljebljenje, i mislite se pa imaju li još koga za zaposliti?

No, vjerovali ili ne, tu priča o nevjerojatnom nepotizmu ne prestaje. Ekipi Nevistića priključuje se i osmi član obitelji – kćer Zorana Nevistića. Martina Nevistić nedavno je imenovana novom voditeljicom Zagrebačkog plesnog centra u vlasništvu Grada Zagreba, kako doznajemo, doslovno preko noći, bez natječaja, a koji već mjesecima puni kulturne rubrike zbog spajanja sa ZKM-om.

Naime,  odlukom Grada Zagreba Zagrebački plesni centar pripojen je ZKM-u, što je izazvalo revolt plesne zajednice. Organizirane su brojne prosvjedne akcije, peticiju je potpisalo više od 2500 ljudi, a zatražene su i ostavke ravnateljice ZKM-a Snježane Abramović Milković i zagrebačkog gradonačelnika, međutim, Grad Zagreb nije uzeo u obzir njihove zahtjeve ni njihovu inicijativu.

Ravnateljica ZKM-a u intervjuu tportalu je naglasila da se prostor ZPC-a nije pripojio ZKM-u, nego je i dalje u vlasništvu Grada Zagreba koji će zaposliti petero djelatnika isključivo za potrebe ZPC-a i investirati u popravak zgrade, no plesna zajednica vjeruje kako je ovo samo početak kraja te strahuju kako će zbog nekih privatnih interesa njihov prostor u samom centru grada uskoro doživjeti prenamjenu funkcije. Od nove voditeljice ZPC-a ne očekuju puno, kao ni od ravnateljice za koje smatraju da su posustale u obrani i zaštiti njihove autonomije.




Dakle da rezimiramo – svi članovi obitelji Nevistić, osim nećaka Frane, zaposleni su na višim, uredskim pozicijama. Zoranova supruga Snježana radi u Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada kao voditeljica Odsjeka za statistička istraživanja, stariji sin Ante zaposlen je u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet kao viši stručni savjetnik, mlađi sin Filip je pobijedio na natječaju te će uskoro biti viši stručni suradnik za pripremu postupaka javne nabave u Uredu za javnu nabavu, Iva, Zoranova snaha i Antina žena, viša je stručna referentica za promicanje zdravlja u Gradskom uredu za zdravstvo, a Zoranova šogorica Roža viša je stručna referentica za rad gradske četvrti i mjesnih odbora u Službi za mjesnu samoupravu. Sretnoj ‘gradskoj’ obitelji priključuje se i kćer Martina odnedavno imenovana voditeljicom Zagrebačkog plesnog centra.

 




Autor:I. Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.