Patrik Macek/PIXSELL

Prgomet o Marićevom ministarstvu: Procjena premijera je da treba rasprodati dobar dio državne imovine

Autor: dnevno.hr

"Znamo da je najvećim dijelom ona neiskorištena, a šteta je ogromna", kazao je Prgomet.

HDZ-ov Drago Prgomet u srijedu je komentirao osnivanje novog ministarstva zaduženog za državnu imovinu, prenosi N1.

“Konačna odluka je na premijeru”, kazao je Prgomet, pojašnjavajući: “Bila je procjena premijera i stranke da je to važno podignuti na dodatnu razinu osnovati ministarstvo i u konačnici staviti dobar dio te imovine na rasprodaju, jer znamo da je najvećim dijelom ona neiskorištena, a šteta je ogromna”, kazao je Prgomet.

Na pitanje  je li osnivanje ministarstva  rezultat borbi unutar HDZ-a Prgomet je kazao

“Ne bih to tako nazvao, postoje različiti interesi, pogledi na gospodarstvo, politiku, kulturu unutar stranke. Pluralizam je potreban u strankama, pa tu vidim različite poglede oko zauzimanja smjera. U konačnici premijer donosi odluke i on je to rekao”, kazao je Prgomet. Komentirao je i odbijanje Zlatka Hasanbegovića da predsjeda saborskim odborom za kulturu.

“To je njegov izbor. Koliko i je poznato, svim ministrima koji više nisu u Vladi su ponuđeni odbori. Odluka je njegova”, kazao je Prgomet, navodeći da mu nije objasnio odluku, jer ga od tada nije stigao vidjetič

“Sutra će doći na prisigu i nastaviti rad u klubu”, kazao je. Prgomet smatra i da kodeks ponašanja saborskih zastupnika na kojemu inzistira Most – nema smisla.

“Neke stvari crpite iz obiteljskog i građanskog odgoja. Teško mi je prihvatiti da će netko mijenjati svoje ponašanje u 50. ili 60. godini života. Ne vidim smisao”, kazao je Prgomet o kodeksu.




“Mislim da ponekad imamo krivu predodžbu o Saboru – to je mjesto gdje zastupnici stavove iznose slobodno i odgovaraju svojim biračima – odogovornost prema biračima je ‘lijek’ i neće tu pomoći nikakva stega i kodeks”, kazao je HDZ-ovac, navodeći da će više od pomoći biti veći broj preferencijalnih glasova, uz pomoć kojih će birači nagrađivati zastupnike, odnosno njihove radne navilke, odgoj iz obitelji i iz stranačkog tima.

“Ako to nije dovoljno, sumnjam da će ijedna kazna pomijeniti ponašanje zastupnika”, dodaje Prgomet.

Pohvalio je praksu koju uspostavlja Andrej Plenković, koji će danas u Saboru izvijestiti o rezultatima sastanaka Europskog vijeća u Bruxellesu ovih dana.




Pojavljivanje premijera u Saboru trebalo bi se, po njemu, događati bar jednom mjesečno, kao što bi i resorni ministri trebali izvijestiti resorne odbore o svojim aktivnostima i planovima.

“Mi smo u EU i ova odluka premijera je odlična i trebalo bi to raditi češće”, zaključuje.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.