HRT

Previšić: Neću se povući u mirovinu, a mišljenje Ministarstva je samo mišljenje

Autor: dnevno.hr

"Neću podnijeti zahtjev za umirovljenjem. Nema zakonskih ni moralnih razloga da to učinim. Nema razloga da svoje razrješenje temeljim na ostavci. Tko je to plasirao, to je druga stvar.'', rekao je.

U Dnevniku HRT-a dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić kazao je kako se neće sam povući s mjesta dekana.

“Neću podnijeti zahtjev za umirovljenjem. Nema zakonskih ni moralnih razloga da to učinim. Nema razloga da svoje razrješenje temeljim na ostavci. Tko je to plasirao, to je druga stvar.

Mišljenje Ministarstva je dodalo ulje na vatru, to je samo mišljenje, a ne zakonski akt. Meni je strana ova politizacija na Sveučilištu. Ne može se politika provoditi unutar Fakulteta. Ja ću se voditi zakonima i statutom Fakulteta. Ne znam po čemu bismo se Boras i ja štitili, osim što moramo surađivati”, kazao je Previšić.

O tome na koji način će odrađivati posao dekana kada na fakultetu postoje sukobi i pozivi na štraj od strane studenata i profesora, kratko je rekao kako će posao i dalje obavljati po zakonu i propisima, ali oštro poručuje kako na fakultetu nema mjesta za provođenje politike.

Koliku potporu ima od rektora Borasa rekao je: ‘Ne znam zbog čega bi se nas dvojica štitili’, i dodao kako je činjenica jedino što moraju surađivati.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.