Goran Kovacic/PIXSELL

‘PREŠUĆUJU SE IZGREDI IZ PROŠLOSTI: U Vukovaru, postoji kontinuitet ispisivanja četiri slova ‘S’, poruka ‘Ovo je Srbija”!

Autor: Hina

Danas HDZ sve svaljuje na bivšu Vladu i uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, koju su, usput rečeno, upravo oni, u vrijeme svojeg koaliranja sa SDSS-om, nasilno uvodili u Vukovar, ustvrdio je Srb.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je u petak u Osijeku kako je posljednji izgred u Vukovaru i premlaćivanje mladića hrvatske nacionalnosti posljedica prešućivanja takvih izgreda u vrijeme koaliranja HDZ-a i SDSS-a na nacionalnoj razini, u vrijeme Vlada Ive Sanadera i Jadranke Kosor, kad su se javnosti prešućivali brojni incidenti koji su se tada događali, a nisu se kažnjavali.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio kako već dulje vrijeme, posebice u Vukovaru, postoji kontinuitet ispisivanja četiri slova “S”, poruka “Ovo je Srbija”, i paljenja hrvatskih zastava. Smatra da se javnost o tome nije sustavno informirala, zbog određene medijske blokade takvih vijesti na nacionalnih razini, a to se, kako drži, događalo “u vrijeme dok su HDZ i Milorad Pupovac bili u koaliciji pa im to nije odgovaralo”.

Danas HDZ sve svaljuje na bivšu Vladu i uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, koju su, usput rečeno, upravo oni, u vrijeme svojeg koaliranja sa SDSS-om, nasilno uvodili u Vukovar, ustvrdio je Srb. Ističe kako je posljednji izgred u Vukovaru “kap koja je prelila čašu” jer se nije radilo samo o premlaćivanju, nego o pokušaju ubojstva i pucnjavi, koja se ponovno prešućuje.

Komentirajući nedavni prijedlog o ukidanju Ministarstva branitelja, Srb je kazao kako je tu “stupidnu ideju iznio saborski zastupnik HSP AS Pero Ćorić i da je ona iskaz “neprepoznavanja hrvatske nacionalne politike i nacionalnih interesa”. Smatra kako je prijedlog, koji je iznio Ćorić, “zapravo stajalište jedne struje u HDZ-u, koja to nije smjela javno reći, nego je iskoristila Ćorića”, i da je to posljedica unutarnjih sukoba u HDZ-u oko završnog formiranja Vlade.

Ministarstvo branitelja postojalo je čak i za vrijeme SDP-ovih Vlada i nije bilo ukidano. Istinska pravaška politika nikada ne bi zanijekala stvarne interese hrvatskih branitelja. Onaj tko iznosi takvu ideju nema se pravo nazivati pravašem, ustvrdio je predsjednik HSP-a.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.