NOVA TV
NOVA TV

PREOKRET: HDZ je kažnjen, a SDP stabilna prva opcija?!

Autor: T. P.

SDP tako sada među spomenutim uzorkom uživa potporu 30,9 posto ispitanika, a HDZ je kod birača kažnjen i sada uživa potporu 21,5 posto birača.

Novo istraživanje Nove TV donosi prvo istraživanje nakon ostavke Tomislava Karamarka na mjesto predsjednika HDZ-a te nakon raspuštanja Hrvatskog sabora.

Prema podatcima koje su dobili, HDZ je u “preslagivanju” kod birača kažnjen, i to najviše, dok je SDP stabilno prva opcija. Istraživanje je provedeno na 1219 ispitanika telefonski od subote do utorka, i to među biračima koji bi sigurno ili vjerojatno glasali za ove stranke.

SDP tako sada među spomenutim uzorkom uživa potporu 30,9 posto ispitanika, a HDZ je kod birača kažnjen i sada uživa potporu 21,5 posto birača, javlja Nova TV.

Most nezavisnih lista malo je porastao u zadnje vrijeme s obzirom na potporu birača te ima potopru njih 12,1 %, dok Žuvi zid ima potporu od 7,7 posto birača.

Iznenadila je i stranka Bandić Milan 365 koja uživa potporu 2,3 posto birača, HSP Ante Starčević je na 1,6 posto, HSS 1,5, IDS na 1,4 posto, a HNS 1,3 posto, dok Nezavisna lista Stipe Petrine ima potporu od 1 posto birača, jednako kao i HDSSB.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI