Robert Anic/PIXSELL

Premijer primio predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta

Autor: Dnevno.hr

Radni sastanak koji je krajem listopada najavio sam Plenković.

U Banskim dvorima počeo je sastanak premijera Andreja Plenkovića i ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića s predsjednikom Uprave Ine Zoltanom Aldottom. Riječ je o radnom sastanku koji je krajem listopada najavio sam Plenković, komentirajući spekulacije o mogućem zatvaranju sisačke rafinerije, prenosi HRT.

Tada je Plenković kazao da je o tom pitanju razgovarao s predsjednikom Uprave Ine Aldottom, kojem je izrazio zabrinutost za položaj radnika u Rafineriji Sisak te s kojim je dogovorio “jedan hitan sastanak između Uprave Ine i relevantnih članova Vlade na kojem ćemo razmotriti odnose i strateške interese Hrvatske u ovoj našoj naftnoj kompaniji”.

O tom se pitanju Plenković očitovao i na početku prve sjednice svoje Vlade, poručivši da neće dopustiti da Ina postane podružnica MOL-a, a da Ina mora biti jamac energetske sigurnosti Hrvatske. Premijer je tada kazao i da će cilj Vlade biti osiguranje uvjeta za daljnji rast i razvoj Ine. Dodao je da Hrvatska nastavlja s arbitražnim postupkom u Washingtonu koji je, kazao je, bitan za rješavanje spora između hrvatske države i MOL-a. Ina mora svojim investicijama biti jamac energetske sigurnosti i stabilnosti Hrvatske, naglasio je te dodao kako očekuje da MOL “prema Ini postupa kao odgovoran strateški partner i razvija sve dijelove Ine u skladu s potpisanim ugovorima i dobrom poslovnom praksom”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.