N1

Premijer Plenković osniva povjerenstvo zbog spomenika HOS-a

Autor: A.P.

"Ovakve provokacije neće Vladu udaljiti od temeljnog rada i programa Vlade", dodao je.

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade premijer najavio je osnivanje novoga povjerenstva. Naime, Plenković se osvrnuo se na spomenik bojovnicima HOS-a u Jasenovcu, koji je izazvao veliki interes javnosti i brojne reakcije.

“Vlada poštuje i izražava pijetet prema svim žrtvama logora Jasenovac, kao i poginulim braniteljima HOS-a. Razumijemo i shvaćamo osjetljivost određenih simbola istaknutih na grbu te udruge… Praksa dosadašnja bila je takva da su odobravani od strane različitih razina vlasti, u suglasnosti s ministarstvima. Kada je riječ o simbolima totalitarnih sustava, različita je sudska praksa. Osnovat ćemo povjerenstvo, koje bi trebalo na racionalan, staložen način razmotriti odgovarajuće institucionalne i zakonske okvire kako bi se u pluralističnoj atmosferi društvo odredilo prema simbolima totalitarnih režima”; kazao je, prenosi N1.

“Ovakve provokacije neće Vladu udaljiti od temeljnog rada i programa Vlade”, dodao je.

“U tjednima koji će uslijediti pronaći ćemo način na koji ćemo se odrediti prema ovom pitanju”, kazao je premijer.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.