Patrik Macek/PIXSELL

PREMIJER OTKRIO: Niti je Kovačić nudio ostavku, niti je to bila tema

Autor: dnevno.hr

''To nije tema kojom se bavi premijer. Ako se premještaj dogodio sukladno zakonu i ako su se o tome dogovorila dva ministarstva - to je za mene sasvim u redu", kazao je Plenković nakon skupa održanog u HGK pod nazivom 'Hrvatska - zemlja poželjna za poslovanje?'.

“Suradnja s Mostom je dobra. Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić ima glavnu zadaću da se bavi reformom državne uprave, da ona bude učinkovita i da se vrednuju oni koji dobro rade. Niti mene niti ovu vladu ova efemerna, marginalna pitanja pitanja neće odvratiti od bitnoga, a bitan je gospodarski rast i razvoj”, odgovorio je premijer Andrej Plenković na pitanja novinara vezano za najavu Kovačićeve ostavke ako se Josip Đakić ne ispriča, piše HRT.

“Niti je ministar Kovačić nudio ostavku niti je to bila tema”, kazao je Plenković. dodao je kako se u slučaju dviju preraspoređenih službenica radi o pitanjima naslijeđenima od prošle Vlade. “Ja nisam ni znao da je gospođa Vesna Nađ nakon što je bila zamjenica ministra ‘na 6+6’, niti gdje radi. To nije tema kojom se bavi premijer. Ako se premještaj dogodio sukladno zakonu i ako su se o tome dogovorila dva ministarstva – to je za mene sasvim u redu”, kazao je Plenković nakon skupa održanog u HGK pod nazivom ‘Hrvatska – zemlja poželjna za poslovanje?’.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.