Patrik Macek/PIXSELL

Premijer će zaposliti Lozančića: ‘Zavrijedio je više, naći ćemo mu poziciju u nekoj javnoj firmi’

Autor: T. P.

"Ja nisam htio Lozančića ostaviti na cesti. Zavrijedio je više, naći ćemo mu poziciju u nekoj javnoj firmi. Ne znam još u kojoj", izjavio je premijer o slučaju Lozančić.

Premijer Tihomir Orešković u Splitu je u dvodnevnom posjetu povodom Dana grada i blagdana Svetog Duje prokomentirao priču o ravnatelju SOA-e:

“Nadam se da će ova priča o SOA-i konačno doći do kraja. Što se tiče Daniela Markića, predsjednica i ja smo izabrali sposobnu i kvalitetnu osobu. Njegov životopis priča sam za sebe. Bio je u ratu, branitelj je, već ima iskustvo u SOA-i i to su veliki plusevi za njega. Saborski odbor mu je dao podršku sa 6 naprama 4 glasa. U ovom slučaju HDZ nije bio za, ali dobro, to je demokracija. Gospodin Markić sada je ravnatelj SOA-e i ja se nadam da će svoj posao dobro raditi”, izjavio je premijer Orešković, piše Večernji list.

Pojasnio je i svoju izjavu u najnovijem intervjuu o podršci stranih veleposlanika:

“Možda je to krivo izašlo, htio sam reći da smo mi dio NATO pakta, a od ostalih članica dobio je pozitivnu povratnu informaciju o suradnji sa SOA-om na globalnom nivou. Nisu se oni miješali. Dobili pozitivan feedback da SOA u NATO-u dobro surađuje i dobro radimo posao. Što se tiče Dragana Lozančića, predsjednica je jasno rekla svoju poziciju, koju neću komentirati, ali mi smo riješili i tu situaciju. Ja nisam htio Lozančića ostaviti na cesti. Zavrijedio je više, naći ćemo mu poziciju u nekoj javnoj firmi. Ne znam još u kojoj, ali ima iskustva u menadžmentu i vjerujem da će im dobro doći”, zaključio je Orešković koji „ništa nije vidio“ na pitanje o tome je li Lozančić radio nezakonito i bio privatni obavještajac Zoranu Milanoviću, kao što je naglasila predsjednica.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.