Predstavljanje knjige ‘Hrvatska u žrvnju Jugosfere’ u Vinkovcima, dođite!

Autor: T. Pšenko

Riječ je o knjizi koja se u Hrvatskoj pojavila u trenutku u kojem je i najpotrebnija, a brojna čitateljska publika to i prepoznaje.

Kolumnist portala Hrvatskoga kulturnoga vijeća Davor Dijanović autor je impresivne knjige “Hrvatska u žrvnju Jugosfere”. U knjizi se nalazi 85 članaka, eseja i prikaza koji su posljednjih šest godina objavljivani na Portalu Hrvatskoga kulturnoga vijeća i drugim medijima. Srž knjige čine teme iz šireg područja politike, povijesti, književnosti i kulture u pet tematskih dijelova.

Predstavljanje knjige „Hrvatska u žrvnju Jugosfere“ 7. se prosinca održava pod organizacijskom palicom Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima u 19 h u Gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca, Ul. Bana Josipa Jelačića 1.

U predstavljanju sudjeluju Krešimir Kartelo, novinar i televizijski voditelj na Vinkovačkoj televiziji te Davor Dijanović, autor knjige. Moderator će biti dr. Dražen Švagelj, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

Podsjetimo, nakon predstavljanja knjige ovog mladog autora u travnju u Zagrebu, akademik Josip Pečarić naglasio je da ukoričeni članci, eseji i prikazi imaju veću i trajniju vrijednost od pukoga zbroja članaka, eseja i prikaza objavljenih u periodici i na internetskim portalima „jer sustavno razobličavaju pojave služanstva hrvatskih političara i medija, služenje stranim gospodarima, a protiv interesa hrvatskog naroda i hrvatske države”. Pečarić je dodao i da Dijanović zaslužuje “zahvalnost ne samo što je objavio ovako vrijednu knjigu, već i zato što se ona pojavljuje u vremenu kada je i najpotrebnija“.

10682170_853741914671742_3433607710758181734_o

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.