Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a: Na izbore izlazimo s HNS-om

Autor: dnevno.hr

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Saša Molan je istaknuo da se taj koalicijski sporazum s HNS-om trebati potpisati na sve četiri razine

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a u subotu je na sjednici odlučilo da Gradskom odboru, koji će se sastati u drugoj polovici idućeg tjedna, predloži usvajanje odluke o sklapanju koalicijskog sporazuma s HNS-om i podršci Anki Mrak Taritaš, kao zajedničkoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Saša Molan je istaknuo da se taj koalicijski sporazum s HNS-om trebati potpisati na sve četiri razine: na razini vijeća mjesnih odbora, vijeća gradskih četvrti, za Gradsku skupštinu i za kandidatinju za gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš.

Danas se sastalo predsjedništvo gradskog SDP-a, a konačnu odluku sljedeći tjedan treba donijeti Glavni odbor zagrebačkog SDP-a.

Riječ je o sjednici na kojoj ćemo razgovarati o tome što je zapravo naš pregovarački tim dogovorio s HNS-ovim pregovaračkim timom, to ocijeniti i donijeti odluku, rekao je novinarima prije sjednice tajnik gradskog SDP-a Dominik Etlinger.

Pregovori su jedan proces u kojem nitko nije u konačnici posve zadovoljan. No, ono što je nama bitno je da dogovorimo priču u kojoj ćemo zapravo promijeniti način upravljanja Zagrebom. I to je naš glavni cilj – dakle, pozitivne promjene u Zagrebu, dodao je.

Upitan traži li HNS previše tzv. “sigurnih ulazaka” na listi za Gradsku skupštinu, Etlinger je novinarima odgovorio kako je to na njima da procijene.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.