Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Split na blagdan sv. Dujma

Autor: dnevno.hr

'Lijepo je vidjeti veseli Split nakon procesije', rekao je predsjednik Vlade Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je danas Split te zajedno sa Splićanima odao poštovanje svetom Dujmu, zaštitniku grada Splita.

Izrazio je zadovoljstvo što u Splitu, gradu mediteranskog duha s više od 1700 godina povijesti, tradicije, kulture i hrvatske baštine, sa Splićankama i Splićanima slavi blagdan koji se, u čast svetom Dujmu, stoljećima obilježava 7. svibnja.

U pratnji splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića i povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Split Branke Ramljak, predsjednik Vlade Plenković i ministar turizma Cappelli obišli su katedralu sv. Dujma, najstariju katedralu na svijetu sagrađenu početkom 4. stoljeća te razgledali stalni postav splitskog Muzeja sakralne umjetnosti.

“Lijepo je vidjeti veseli Split nakon procesije”, rekao je predsjednik Vlade Plenković dodavši kako mu je drago biti u Splitu i kao Dalmatincu i kao predsjedniku Vlade.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.