VLADA RH

Predsjednik Sabora Božo Petrov: Hrvatska i Crna Gora primjer dobre suradnje

Autor: dnevno.hr

Hrvatski sabor potvrdio Protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Crne Gore

U prigodi potvrđivanja Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov sastao se u petak s predsjednikom crnogorske Skupštine Ivanom Brajovićem, koji je nazočio ratifikaciji Protokola u Sabornici.

-Hrvatska u potpunosti podupire Crnu Goru na njenom putu u euroatlantske integracije, kazao je Petrov te dodao kako Hrvatska i Crna Gora mogu biti primjer dobre suradnje u očuvanju stabilnosti na području Jugoistočne Europe.

-Hrvatska je četrnaesta zemlja koja je ratificirala Protokol i očekujemo da će se postupci ratifikacije u preostalim državama dovršiti do travnja ili svibnja 2017. godine, rekao je Brajović zahvalivši Hrvatskoj na potpori i brzini realizacije ratifikacije. -NATO ne predstavlja isključivo sigurnosno-obrambeni štit, nego i štit civilizacijskih vrijednosti na kojima će Crna Gora nastaviti ustrajati, dodao je Brajović.

Na sastanku se razgovaralo i o produbljivanju međuparlamentarne suradnje, osobito u pogledu razmjene iskustava u pregovorima za pristupanje u članstvo Europske unije, gospodarskoj suradnji, suradnji u okviru Jadransko-jonske inicijative te o nastavku politike poštivanja manjinskih prava. –Vodimo računa o uključivanju hrvatske, ali i svih drugih manjinskih naroda u politički život Crne Gore. Stoga nam je drago što će hrvatska manjina i u novom sazivu Skupštine Crne Gore imati svog zastupnika, zaključio je Brajović koji je nakon parlamentarnih izbora, prevedenih u listopadu, u četvrtak izabran za novog predsjednika Skupštine Crne Gore.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.