Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik A-HSP-a kažnjen zbog pjevanja ‘Evo zore, evo dana’: ‘Poručujem crvenim boljševicima da ću to i dalje pjevati!’

Autor: dnevno.hr

"Poručujem crvenim boljševicima da ću i dalje pjevati „Evo zore, evo dana", da će i dalje moj pozdrav biti "Za dom spremni" i da nema te sile koja mi to može zabraniti pa prema tome ovu presudu ne priznajem!" napisao je Kelemenice.

Čelnik A-HSP-a, Dražen Keleminec, kažnjen je zbog pjevanja pjesme “Evo zore, evo dana” ispred zgrade „Palače pravde” u Koprivnici 19. 2. 2015. godine. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 375 kuna, a što o presudi sam kaže, pročitajte u njegovu priopćenju:

“Od Prekršajnog suda u Koprivnici primio sam presudu da sam kriv što sam dana 19. veljače 2015. godine ispred zgrade „ Palače pravde” u Koprivnici narušavao javni red i mir na način da sam pjevao pjesmu “Evo zore, evo dana”. Moram naglasiti da sam pjesmu otpjevao iz protestra jer su me bez ikakvog povoda dva dana prije pokušali privesti iz Policijske postaje Koprivnica po nalogu sutkinje iz Prekršajnog suda u Koprivnici , ne radi nedolaska na sud , već radi davanja izjave koju sam mogao i ne morao dati , a postupak se vodi na Prekršajnom sudu u Gračacu upravo zbog navedene pjesme koja je puštena u Srbu.

Dragovoljac sam Domovinskog rata i u obranu Hrvatske išao sam sa sa pjesmom „ Evo zore, evo dana „ išao sam sa pozdravom Za dom spremni!

Tada sam bio spreman dati život za demokratski Hrvatsku, za slobodnu Hrvatsku u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje, na svoje pjesme, za svoje političke stavove i ideologiju.

Optužni prijedlog Policijska postaja Koprivnica podnjela je na temelju pritisaka komunističko – boljševičkih snaga koji mrze sve što je hrvatsko i priželjkuju novu Jugoslaviju i Veliku Srbiju.

Tragično je da Policijska postaja u Koprivnici podlježe pritiscima onih koji su ubijali i progonili ljude samo zato što su imali različito mišljenje, a katastofa je da postoje suci koji i dalje sude kao da demokracija i sloboda različitog mišljenja ne postoji.

Stvorili smo Hrvatsku, mnogi su dali svoje živote, a oni koji su ubijali i palili po Hrvatskoj sa zastavama Jugoslavije i petokrakama slobodno šeću po Kumrovcu, Brezovici i pričaju kako su oni antifašisti . Pričaju izmišljenu bajku da nije bilo antifašista, da danas ne bi bilo Hrvatske, a pod tim oznakama se ubijalo i rušilo po Hrvatskoj. Oni danas mogu pjevati svoje komunističke pjesme, a oni koji su se borili za Hrvatsku zbog svojih pjesama su progonjeni.

Poručujem Policijskoj postaji Koprivnica da prekine progoniti one koji su stvarali Hrvatsku, poručujem sutkinji Dubravki Končar – Brodarić da ne sudi po političkim uvjerenjima i ideologiji jer Jugoslavije i zločinca Tita više nema!

Poručujem crvenim boljševicima da ću i dalje pjevati „Evo zore, evo dana”, da će i dalje moj pozdrav biti “Za dom spremni” i da nema te sile koja mi to može zabraniti pa prema tome ovu presudu ne priznajem!”, zaključuje Keleminec.

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI