PREDSJEDNICA U LUČKOM: Složenost zadaća koje ste dobivali, govori o povjerenju koje ste imali kod prvog hrvatskog predsjednika!

Autor: M. Berić

''Upravo u novom konceptu Domovinske sigurnosti za koji se zalažem treba naš sustav nacionalne sigurnosti na strateškoj razini osuvremeniti, na upravljačkoj razini učiniti bržim i učinkovitijim, a na operativnoj razini okrupniti, te na taj način - vama omogućiti lakše obavljanje svih zadaća'', kazala je Predsjednica.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je obilježavanju 25. obljetnice osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko te se, čestitajući godišnjicu ‘Specijalcima iz Lučkog’, s posebnim pijetetom prisjetila poginulih pripadnika postrojbe u Domovinskom ratu.

Isto tako, Predsjednica Republike zahvalila je svim ranjenim i umirovljenim pripadnicima postrojbe koji su, kako je kazala, uz najveća osobna odricanja i požrtvovnost pridonijeli slavi postrojbe, njezinim uspjesima u Domovinskom ratu te stvaranju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

”Složenost zadaća koje ste dobivali, govori o povjerenju koje ste imali kod prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i njegovih najbližih suradnika kada su te najteže zadaće dodjeljivali baš vama“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. Dodala je kako to povjerenje nikada nisu iznevjerili. Istaknuvši nacionalnu i međunarodnu prepoznatljivost Antiterorističke jedinice Lučko, Predsjednica je posebno naglasila prepoznatljivost rada, djelovanja i postupanja na terenu koje hrvatskim građanima ulijevaju osjećaj sigurnosti, ali i ponosa. Hrabrost i neustrašivost u obavljanju najsloženijih zadaća i visoka razina uspješnosti utemeljene su na zahtjevnoj obuci, uvježbanosti, predanom svakodnevnom radu i profesionalizmu. „Kao i u Domovinskom ratu tako i danas, za vas ‘Specijalce iz Lučkog’, nema zadaće koju nećete moći izvršiti. Hvala vam na tome. Ponosni smo na vas”, kazala je Grabar Kitarović.

Osvrnuvši se na pitanje nacionalne sigurnosti i borbe protiv terorizma, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako članstvo Hrvatske u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu daje određena jamstva sigurnosti, no da je odgovornost za našu nacionalnu sigurnost u prvom redu na nama samima. Ulaganje u sigurnost – prije svega u obranu i policiju – svakako se treba gledati kao na investiciju koja nam mora omogućiti što višu razinu sigurnosti, jer bez toga nema niti dugoročnih pretpostavki za toliko željeni gospodarski rast i razvoj, istaknula je Predsjednica Republike.

”Upravo u novom konceptu Domovinske sigurnosti za koji se zalažem treba naš sustav nacionalne sigurnosti na strateškoj razini osuvremeniti, na upravljačkoj razini učiniti bržim i učinkovitijim, a na operativnoj razini okrupniti, te na taj način – vama omogućiti lakše obavljanje svih zadaća”, kazala je Predsjednica.

Na kraju svog obraćanja Predsjednica Republike izrazila je uvjerenje kako će Antiteroristička jedinica Lučko i dalje biti jedna od ključnih operativnih udarnih igala u borbi protiv terorizma, ali i u suzbijanju najtežih oblika kriminaliteta i rješavanju najsloženijih situacija. „Hrvatski građani se uzdaju u vas, uvjerena sam da njihovo povjerenje apsolutno nikada nećete iznevjeriti“, istaknula je Predsjednica.

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice osnivanja Antiterorističke jedinice Lučko predsjednica Grabar-Kitarović položila je vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja te se susrela s obiteljima poginulih pripadnika postrojbe, informacija je iz ureda predsjednice.




Autor:M. Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.