Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica se prisjetila Tuđmana: ‘Raspisivanje referenduma bila je jedna od najvažnijih njegovih odluka’

Autor: dnevno.hr

"Bio je to ujedno dan u kojemu smo preuzeli odgovornost za svoju budućnost, za svoju državu", istaknula je Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović na svom je Facebook profilu objavila status vezan uz referendum o samostalnosti Hrvatske koji se održao prije točno 26 godina, konstantirajući kako je to bila jedna od najvažnijih odluka predsjednika Franje Tuđmana.

“19. svibnja jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti. Prva puta hrvatski je narod mogao slobodno i neposredno izraziti volju „ZA“ svoju samostalnu i suverenu državu. I učinio je većinom od 94 posto, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina.

Raspisivanje referenduma bila je jedna od najvažnijih odluka predsjednika Tuđmana, izraz njegove nepokolebljive vjere u povijesnu zrelost hrvatskoga naroda i hrvatskih građana. Bio je to ujedno dan u kojemu smo preuzeli odgovornost za svoju budućnost, za svoju državu.

U proteklih dvadeset šest godina prošli smo težak put, ali mnogo smo postigli. Sada su nam ciljevi demografska obnova te gospodarski prosperitet i željeni životni standard. Mladi, nezaposleni, oni koji se iseljavaju, blokirani, oni koji strepe od ovrha i mnogi drugi šalju nam jasnu poruku: želimo pravedno društvo, želimo egzistencijalnu sigurnost i perspektivu.

Čvrsto vjerujem kako ćemo to ostvariti zajedništvom koje će znati odgovoriti na te i sve druge izazove našega vremena. Neka nam živi jedina i vječna domovina Hrvatska”, napisala je predsjednica na Facebooku.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.