Jurica Galoic/PIXSELL

ODABIR ISPRED PRAVA NA ŽIVOT? Evo što predsjednica misli o pobačaju!

Autor: dnevno.hr

"Porezna reforma usmjerena je na stvaranje novih radnih mjesta, na rasterećivanje poduzetništva, na pomaganje onima koji su socijalno ugroženi", smatra predsjednica.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za RTL progovorila je o slanju hrvatskih vojnika na rusku granicu, pravu žena u Hrvatskoj na pobačaj, zaustavljanju iseljavanja mladih Hrvata trbuhom za kruhom, pa i o tome što ako na američkim predsjedničkim izborima pobijedi Donald Trump.

Razgovarala je s Mirjanom Hrgom, a evo što je rekla o predstavljenoj poreznoj reformi:

“Mislim da ona ohrabruje. Znam da nisu svi zadovoljni i da se ponekad izvlače elementi koji su negativni. No, gledajući u globali profitirat će svi. Ona je usmjerena na stvaranje novih radnih mjesta, na rasterećivanje poduzetništva, na pomaganje onima koji su socijalno ugroženi. Držim da će u konačnici dokaz uspjeha porezne reforme biti – konkurentnost Hrvatske, otvaranje novih radnih mjesta, smanjenje nezaposlenosti. Dakle, veći priljev, veća potrošnja koja će svakako utjecati i na činjenicu da će se onda i u sferi socijalnih primanja, odnosno, davanja moći više posvetiti onim najosjetljivijima i najugroženijima”, kaže predsjednica.

Stav o pobačaju

“Ne možemo dopustiti da osobni stavovi budu ispred državnih i društvenih interesa”, rekla je predsjednica koja se zalaže za pravo žena na odabir, dodavši da ženama treba omogućiti da dijete rode i odgoje u normalnim uvjetima.

“Treba posvetiti pozornost edukaciji. Pogotovo edukaciji o zaštiti od neželjene trudnoće”, rekla je predsjednica i dodala da živimo u društvu koje teško prihvaća žene koje rode izvan braka te da zato treba mijenjati mentalitet.

“Škole moraju imati važnu ulogu bez ideoloških predznaka”, dodala je Grabar Kitarović.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.