Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednica otputovala u radni posjet Kanadi

Autor: dnevno.hr

Predsjednica Grabar-Kitarović u Torontu će održati odvojene sastanke s guvernerkom Ontarija Elizabeth Dowdeswell i premijerkom Ontarija Kathleen Wynne te s predstavnicima Hrvatsko-kanadske gospodarske komore.

U subotu, 19. studenoga 2016. godine predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje na Međunarodnom sigurnosnom forumu koji se održava u Halifaxu („Halifax International Security Forum“). Hrvatska Predsjednica govorit će na plenarnoj sjednici na temu „NATO: Nužan“ („NATO: Necessary“), a na marginama Foruma susrest će se i s ministrom obrane Kanade Harjitom Singhom Sajjanom.

Osim boravka u Halifaxu i sudjelovanja na Sigurnosnom forumu, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će kanadsku provinciju Ontarijo, i to Norval, Kitchener i Toronto. U Norvalu, pokraj grada Halton Hillsa hrvatska Predsjednica govorit će na Croatian-Canadian Youth Mentorship Eventu, skupu koji će okupiti studente, članove hrvatsko-kanadske zajednice, bivše stipendiste Hrvatsko-kanadske gospodarske komore te njihove mentore različitih profesija.

U ponedjeljak, 21. studenoga 2016. godine u Kitcheneru, predsjednica Grabar-Kitarović susrest će se s gradonačelnikom Berryem Vrbanovicem te s predstavnicima hrvatske zajednice. Na Sveučilištu Waterloo u Kitcheneru, osim s čelnim ljudima Sveučilišta, Predsjednica će se susresti i s prodekanom hrvatskih studija i studentima hrvatskog jezika te obići Kvantno-nano kompjuterski centar Lazaridis.

Istog dana u Torontu, predsjednica Grabar-Kitarović održat će odvojene sastanke s guvernerkom Ontarija Elizabeth Dowdeswell i premijerkom Ontarija Kathleen Wynne te s predstavnicima Hrvatsko-kanadske gospodarske komore.

Tijekom boravka u Torontu, predviđeno je sudjelovanje Predsjednice na okruglom stolu posvećenom snaženju položaja i uloge žena u društvu te sastanak s kanadskim gospodarstvenicima na kojem će predsjednica Grabar-Kitarović govoriti o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku.

Na kraju radnog posjeta Kanadi, hrvatska Predsjednica sudjelovat će na dobrotvornoj večeri kanadskih Hrvata za obnovu Vukovarskog vodotornja.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.