Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNICA O NOVOJ VLADI: Veseli me odgovornost koju su pokazali prema državi

Autor: M.B.

Na pitanje kada će se susresti s njim i kakvu suradnju očekuje odgovorila je kako očekuje vrlo dobru suradnju.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je nakon predstavljanja u Saboru program nove Vlade, prenosi Dnevnik.hr

“Kad je riječ o programu, moram reći da sam iznimno zadovoljna onim što sam čula; fokusiranje na demografske probleme, na gospodarstvo, porezni sustav, ravnomjerni razvoj Hrvatske, decentralizaciju i još niz drugih pitanja – naravno, i zaštita pozicije branitelja – koje je iznio mandatar Plenković, doista su u skladu i s mojim vlastitim razmišljanjima, i veselim se sinergiji našeg zajedničkog rada”, kazala je Grabar-Kitarović.

Na pitanje kada će se susresti s njim i kakvu suradnju očekuje odgovorila je kako očekuje vrlo dobru suradnju. “Kako sam rekla, moja ruka je bila uvijek ispružena svim predsjednicima Vlade, jer držim da ovo nikako ne smije biti proces kompeticije, već upravo suradnje, na dobrobit hrvatske države, naroda i gospodarstva, i svih ovih procesa s kojima se susrećemo i koji nam predstavljaju izazov, naravno, u okviru mojih ustavnih ovlasti. A kad ćemo se vidjeti? Dogovorit ćemo se.

Sigurno, poštujem činjenicu da će prvih nekoliko dana imati vrlo kompleksnog posla, snimati stanje u pojedinim ministarstvima, ali evo,primarno ću razgovarati s ministrima obrane i vanjskih poslova, o tješnjoj suradnji i koordinaciji rada između mojeg ureda i tih ministarstava.”

Na pitanje misli li da će ova Vlada biti stabilnija, odgovorila je: “Ja vjerujem da će biti stabilna Vlada. Naravno, nitko od nas nema staklenu kuglu i ne može predviđati što će se dogoditi, ali veseli me odgovornost koju su dionici političkih procesa pokazali prema državi shvaćajući ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Pred nama je teška godina, treba nam stabilna Vlada, koja će se doista uhvatiti u koštac sa svim strukturnim pitanjima”.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.