Ivica Galovic/ PIXSELL

PREDIVNA VIJEST: Bračni par nakon 25 godina čekanja dobio dijete, a selo nakon 17

Autor: Dnevno.hr

Vesela je ovo vijesti za sve mještane ovog malog sela jer posljednje dijete ovdje je rođeno 1999. godine

U Pavlovcima kod Nove Gradiške u listopadu je rođena prva beba nakon punih 17 godina, a u obitelji Ružice i Stjepana nakon čak 25 dugih godina čekanja.

U ovom malom mjestu s tridesetak stanovnika, kao i u cijeloj općini Nova Kapela, godinama se bore s  iseljavanjem, stoga je rođenje male Marije u cijelom selu dočekano s oduševljenjem, kao malo čudo. Priča je još zanimljivija uzme li se u obzir da je riječ o prvoj bebi Ružice i Stjepana Pavera nakon čak 25 godina čekanja, piše Lokalni.hr. Bračni par već se bio pomirio s činjenicom da neće imati djece, kada je početkom godine stigla radosna vijest.

Otkako se Stjepan 1996. godine skinuo iz vojske, Ružica i on bezuspješno su obilazili različite medicinske centre. Prošli su niz tih testova i poslije svakog tonuli u depresiju. I kada su već mislili da od djeteta nema ništa, Bog im je, kažu, uslišio molitve i poslao malog anđela.

Vesela je ovo vijesti za sve mještane ovog malog sela jer posljednje dijete ovdje je rođeno 1999. godine, ali ono je u međuvremenu s roditeljima otišlo trbuhom za kruhom. Poslije Marije, drugi najmlađi mještanin ima 24 godine. Stanje nije puno bolje ni u općini, koja je prema popisu iz 2011. imala 4.227 stanovnika, čak 20 posto manje nego deset godina prije, a u posljednjih pet godina izgubili su ih još tristotinjak.

Autor: Dnevno.hr