Facebook/Predrag Mišić

PRAVOSLAVNI BRANITELJ DIGAO GLAS PROTIV NOVE SRPSKE STRANKE: ‘DDS se ne ispričava za srpske zločine i ruši Pupovca radi novca’!

Autor: S. Vučković

"U programu DSS - a ne piše gdje da tražimo nestale branitelje, nisam pročitao ispriku za zločine koje je počinila srpska nacionalna manjina nad svima koji su se suprotstavili velikosrpskoj agresiji, pa tako i nad Srbima koji su branili Hrvatsku. Nikada nisu pitali hrvatske branitelje Srbe za mišljenje, kako, gdje, od čega žive? Na sreću, nisu morali jer o njma brine Hrvatska. Zbog toga smatram da je Milaković isti kao njegov mentor i učitelj Milorad Pupovac, Hrvatsku ne voli i doživljava je kao – bankomat", kaže Predrag Mišić.

Nova stranka srpske manjine u Hrvatskoj, Demokratski savez Srba (DSS) održala je osnivačku skupštinu, s koje je stranačko vodstvo najavilo da će biti alternativa SDSS-u na idućim parlamentarnim izborima  u 12. izbornoj jedinici u kojoj se biraju zastupnici nacionalnih manjina.

Stotinjak članova nove srpske stranke izabralo je vodstvo i to iz redova bivših istaknutih članova SDSS-a. Za predsjednika stranke izabran je Jovica Radmanović, njegov zamjenik je dogradonačelnik Vukovara Srđan Milaković, a glavni tajnik Nebojša Manojlović.

Sve ovo se uopće ne sviđa hrvatskom branitelju pravoslavne vjeroispovjesti koji već dugo čeka da se od strane lidera srpske nacionalne manjine učine neki pomaci.

Evo što o novoj stranci kaže vukovarski branitelj i bivši logoraš, Predrag Mišić – Peđa:

– Prve izjave na tragu su već viđenog… Srbi ugroženi, neprihvaćeni, itd… DSS želi maknuti Milorada Pupovca koji je uzeo “ekskluzivu” za predstavljanje srpske nacionalne manjine. Učenik prokazao učitelja, Milaković protiv Pupovca – kaže razočarani Mišić i objašnjava:

– Milaković deset godina uživa plodove Pupovčevog rada, a sad kad je malo očvrsnuo, više mu nije dobar. On donosi velikosrpsku politiku, a to nije ništa drugo nego nastavak puta koji srpskoj nacionalnoj manjini neće donijeti ništa dobro. Ideje za koje se zalaže samo stvaraju veću netrpeljivost većinskog naroda Hrvata prema srpskoj nacionalnoj manjini, kako u Vukovaru tako i cijeloj Hrvatskoj. Cilj DSS – a je srušiti SDSS i Pupovca, a ne doprinijeti suživotu – riječi su Predraga Mišića.

On je uvjeren kako je pravi i jedini cilj DSS-a u ime nac manjine doći do novaca koje hrvatska država isplaćuje SDSS – u.




– U programu DSS – a ne piše gdje da tražimo nestale branitelje, nisam pročitao ispriku za zločine koje je počinila srpska nacionalna manjina nad svima koji su se suprotstavili velikosrpskoj agresiji, pa tako i nad Srbima koji su branili Hrvatsku. Nikada nisu pitali hrvatske branitelje Srbe za mišljenje, kako, gdje, od čega žive? Na sreću, nisu morali jer o njma brine Hrvatska. Zbog toga smatram da je Milaković isti kao njegov mentor i učitelj Milorad Pupovac, Hrvatsku ne voli i doživljava je kao – bankomat!

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.