Twitter/Davor Božinović

POŽARI UZROKOVALI 42 MILIJUNA KUNA ŠTETE: Božinović na Twitteru objavio informaciju!

Autor: dnevno.hr

Ministar objavio prve izračune štete požara u Dalmaciji

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova objavio je preliminarnu procjenu štete od požara prilikom obilaska opožarenih područja Splitsko-dalmatinske županije.

Preliminarna procjena štete bez šuma je 42,4 milijuna kuna, objavio je ministar Božinović na svojem Twitteru.

Naime, Božinović je u subotku s lokalnim predstavnicima obišao opožarena područja Splitsko-dalmatinske županije te je još jednom zahvalio  jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima rekavši da su “pokazali veliku snagu te je zato danas opet došao zahvaliti”.

Božinović je u četvrtak na sjednici Vlade naveo da preliminarno izvješće PU Splitsko-dalmatinske pokazuje da su u potpunosti izgorjele tri nastanjene kuće i djelomično 33. Također, u potpunosti je izgorjelo 13 nenastanjenih kuća, a djelomično jedna, 18 osobnih automobila u potpunosti i četiri djelomično, četiri teretna automobila u potpunosti i djelomično jedan, 11 maslinika, dva plastenika u potpunosti i jedan djelomično te jedan staklenik u potpunosti.




Župan Blaženko Boban proglasio je elementarnu nepogodu zbog požara koji su ovog tjedna pokosili Dalmaciju.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.