Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POZAJMICAMA HDZ gradi Brkiću kuću s bazenom u Klobuku vrijednu milijun eura!?

Autor: Franciska JURAK/ 7Dnevno, 12. kolovoza, 2016.

Usporedo s Brkićevom borbom da ne prođe kao Kalmeta ili šibenski župan Goran Pauk koji su se sami eliminirali s izbornih lista, ovih je dana u našu redakciju stiglo pismo članova HDZ-a koji su razočarani dosadašnjim angažmanom Milijana Brkića, te upozoravaju predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na sve njegove dosadašnje afere

Nakon što je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta javno objavio da ovaj put neće sudjelovati u izbornoj utrci, te da neće, kao do sada, biti nositelj liste u 9. izbornoj jedinici u kojoj je redovito pobjeđivao, neki HDZ-ovi izvori smatraju da bi isto trebali učiniti i drugi stranački veterani, poput Ivana Šukera i Milijana Brkića, pa čak i Darka Milinovića koji sebe vidi kao “zamjenu” za Kalmetu u 9. izbornoj jedinici. No, Brkić se neće lako predati, smatraju njegovi prijatelji i suborci, pa ni predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću neće biti lako tek tako odstraniti Brkića s izbornih lista.

Stoga Brkić inzistira, kao i na prošlim izborima, da bude nositelj u 4. izbornoj jedinici, jer je navodno nezadovoljan svojim “situiranjem” u 11. izbornoj jedinici. Neki pak izvori kažu da je na taj način Brkić namjeravao “sačuvati” izbornu jedinicu za dijasporu za Ivana Šukera kojem je mjesto na listama bilo upitno. No, to bi mogao biti samo izgovor, jer lukavi Brkić je dobro svjestan da bi lakše prošao u 4. izbornoj jedinici nego li u dijaspori u kojoj bi ga kao suparnici mogli čekali, Željko Glasnović, kojeg Plenković ne želi na listi jer mu zamjera pojavljivanje u Srbu, iako je dobio najviše preferencijalnih glasova u izbornoj jedinici za dijasporu na prošlim izborima, te je najavio da se neće kandidirati na HDZ-ovoj listi, nego na nezavisnoj za 11. izbornu jedinicu koju će podržati sve pravaške stranke. Vjerujemo da će matematika ipak prevladati i da će Glasnović ostati na HDZ-ovoj listi. Ne treba zanemariti ni trenersku legendu Miroslava Ćiru Blaževića koji je najavio svoj angažman u Bandićevoj stranci i to baš kao nositelj liste za dijasporu. U takvom društvu Milijanu Brkiću nikako ne bi bilo ugodno, pa on hineći dobročinstvo na način da 11. izbornu jedinicu čuva za prijatelja Šukera, zapravo pravi sebi odstupnicu i Boga moli da mu Plenković da 4. izbornu jedinicu.

Otkud Brkiću novac za kuću u Klobuku?

Usporedo s Brkićevom borbom da ne prođe kao Kalmeta ili šibenski župan Goran Pauk koji su se sami eliminirali s izbornih lista, ovih je dana u našu redakciju stiglo pismo članova HDZ-a, koji su razočarani dosadašnjim angažmanom Milijana Brkića, te u pismu upozoravaju predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića o svim njegovim dosadašnjim aferama. Potpisnici pisma smatraju da Milijan  Brkić, unatoč svemu tome te kao dugogodišnja desna ruka bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, ne bi smio u stranci visoko kotirati.  U prilogu pisma nalaze se i fotografije iz sela Klobuk u BiH, gdje Brkić gradi svoju “daču” ne bi li uživao u tom velebnom zdanju kada ode u mirovinu. Potpisnici pisma se pitaju, kojim novcem Brkić gradi svoju ‘daču’ u Klobuku, i nalazi li se ta nekretnina u njegovoj imovinskoj kartici? Kako će Brkić, ako izgubi sud u svezi falsificiranja svoje diplome dovršiti “daču” u Klobuku, te kako će HDZ vratiti posuđene milijunske iznose koji su netransparentno potrošeni? Tu, potpisnici pisma aludiraju na višemilijunsku pozajmicu koju je HDZ uzeo od Prvog plinarskog društva, pa se još pitaju, je li tom pozajmicom stranka gradi Brkiću kuću u Klobuku, a znaju da ta posudba nije bila jedina.

Od elektrotehničara do domara 

U pismu se ističe i kako mnogobrojne negativne priče koje izlaze iz stranke nastaju u Brkićevoj radionici, uz pomoć njegovih   prijatelja Manjkasa i Jabuke. Brkiću se zamjera i što je instalirao svog intimusa, Jugoslavena Andriju Mikulića, kao predsjednika GO HDZ, izbacivši uglednog doktora Golema. Kako se navodi u pismu, potpisnici su osupnuti i informacijama kako se  Mikuliću daje visoko mjesto, odnosno  siguran prolaz u Hrvatski sabor, na što su osobito ogorčeni, jer čovjek koji se do 1989. godine deklarirao kao Jugoslaven, nema šta raditi u najjačoj hrvatskoj stranci. Potpisnici pisma podsjećaju da je Andrija Mikulić kao predsjednik najmnogobrojnije organizacije u Hrvatskoj osvojio  samo 1745 glasova, odnosno 2,2 posto, što je apsurd, ali s obzirom da je bio 3. u 2. izbornoj jedinici, imao je zajamčen prolaz, te mu se i dalje nudi sigurno mjesto i to kako se navodi u pismu, osobno od Andreja Plenkovića. Koga ti ljudi predstavljaju? Koga zastupaju, pitaju se potpisnici pisma, jer mi koji izlazimo na izbore
i zaokružujemo HDZ, ne vidimo na listama one ljude za koje dajemo prijedloge u svojim mjesnim odborima i gradskim organizacijama. Na kraju pisma potpisnici kažu da oni nemaju ništa protiv Milijana Brki- ća, kao ni protiv njegovih zasluga u ratu, te smatraju da je on vrijedan i radišan čovjek koji se ne stidi nikakvog posla, od onog elektrotehničara raznih specijalnosti u ‘Elektrocommercu’ na Trgu bana Jelačića, gdje je radio do veljače 1991., pa sve do vozača poznatog oftalmologa Nikice Gabrića. Ako zatreba, spreman je i za posao domara u HDZ-u.


Zanima vas Milijan Brkić, čitajte i:

>>>Karamarko pakira Brkiću kazneni progon u BiH!

>>>Zašto Milijan Brkić taji da je kćeri kupio konja za 10.000 eura?

>>>Brkiću, ne treba nam Vaša isprika, ostavku na stol!

Autor: Franciska JURAK/ 7Dnevno, 12. kolovoza, 2016.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.