Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv Vujčića!

Autor: dnevno.hr

Udruga Franak od Povjerenstva traži da se guverneru odredi najstroža propisana sankcija

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o pokretanju postupka protiv Borisa Vujčića, guvernera Hrvatske narodne banke.

Guverner HNB-a prijavljen od strane Udruge Franak  je jer je prije više od godinu dana, od 13. do 15. siječnja, sudjelovao na konferenciji Unicredit banke u Kitzbühelu.

HNB je Povjerenstvu dostavio dokumentaciju iz koje je vidljivo da je troškove puta i smještaja snosila Hrvatska narodna banka, no podmirivši ih naknadno. Prvo je sve troškove pokrio organizator.

S obzirom na to da je riječ o društvu čiji rad kontrolira ustanova kojoj je Vujčić na čelu, smatra se da se nije smio dovesti u poziciju ovisnosti. Sporan dakle nije njegovo sudjelovanje na konferenciji, već pitanje plaćanje troška.

Udruga Franak od Povjerenstva traži da se guverneru odredi najstroža propisana sankcija.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.