Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Tajni sastanci Karamarka i Milanovića! Prvi saznajemo što su dogovarali

Autor: I.Delić

Da su ideologije hrvatskih političara i priče o istima tek farsa svjedoči susret ove nespojive dvojke koja je pronašla zajednički interes.

Kada je prije pola godine bivši premijer Zoran Milanović pružao ruku Tihomiru Oreškoviću čestitajući mu nevoljko na mandatarskoj funkciji, nije niti slutio kakav epilog ove priče je pred njime. Vlast će mu, kako za sada stvari stoje, pasti u krilo brže nego li se itko nadao. Vlast koja se raspada, prazna obećanja i suluda vrludanja HDZ-a, kako saznajemo, nisu jedini aduti probuđenog lidera Partije, koji se nedavno obračunao s neistomišljenicima iz svojih redova.

Naime, kao što je već znano, Milanović svoju snagu crpi iz nikad lošijeg HDZ-a, čiji se šef u prethodnoj kampanji odbijao suočiti s njime te otvoreno prodiskutirati sve rupe prethodne vlasti, a takvih ima i više nego dovoljno. Loša verbalna komunikacija slaba je karika na koju je tada Milanović udario, po savjetu američkog stručnjaka za kampanje Brauna. Ovoga puta taktika je posve drugačija i nadasve neočekivana. Neočekivana čak i za sve okvire hrvatske politike.

Naime, kako ekskluzivno doznajemo, dva najljuća rivala i najveća politička neprijatelja Tomislav Karamarko i Zoran Milanović u posljednje se vrijeme sve češće sastaju. Povod tim sastancima koji se odvijaju u strogoj tajnosti, daleko od očiju javnosti, jasno nisu interesi građana, već interesi ove dvojke koja pokušava izlobirati vlastitu dobrobit.

Nije tajna da je nedavno jedan HDZ-ov portal na svojim stranicama spominjao uhićenje dojučerašnjeg predsjednika vlade Karamarka, jednako tako nije tajna kako je dio Mostovaca zbog brojnih Karamarkovih afera zazivao institucije pravne države da odrade svoj posao te ispitaju izdaju nacionalnih interesa koja se moguće izrodila iz afere Konzultantica u kojoj je uz supružnike Karamarko glavni akter MOL-ov lobist Jozo Petrović. No, čini se da se institucije u ovom slučaju baš i neće pokrenuti, jer taktika na koju je Milanović odlučio igrati u ovom trenutku godi Karamarku, pa je tako dogovorena neka vrsta političke nagodbe: dakle, nepopularni Karamarko ostat’ će na mjestu predsjednika HDZ-a koliko god bude mogao, unatoč negodovanjima skoro svih viđenijih članova stranke. Iz te fotelje rušiti će rejting stranci kako ne bi pobjedili na izborima, a s Karamarkom kao jednim od najnepopularnijih političara u zemlji na vrhu Hrvatske demokratske zajednice to svakako i nije pretjerano teško. Upropaštavajući stranku kojom rukovodi davati će vjetar u leđa Milanoviću, koji će po dolasku na vlast zažmiriti na sve njegove afere te ga neće kazneno dobiti kada dobije izbore. Ovu inače nespojivu dvojku navodno je spojio tehnički ministar obrane Josip Buljević. No, valja znati da je i Karamarkova lijepa supruga Ana zapravo ljevičarka pa nije nemoguće da iz te kuhinje dopire ovakav čudnovat spoj.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.