Dnevno.hr

POMOZIMO MARKICI: ‘Mome sinu otkazuju bubrezi pod hitno mu je potreban lijek koji HZZO ne financira’

Autor: Dnevno.hr

Markica ima 33 godine i boluje od cerebralne paralize. Prikovan je za bolnički krevet. Zbog infekcije prijeti mu i otkazivanje bubrega.

Bolestan moli samo za jedno, za zdravlje, tako i majka Anđelka za svoga Markicu moli samo jedno – pomoć da njezinom sinu bude bolje. Markica Andričić o čijem smo stanju u nekoliko navrata pisali u bolničkom krevetu je već mjesec dana, konstantno. Stanje se ne popravlja, a Markica svako malo ima novu borbu. Osim što se bori s otvorenim ranama koje je zadobio zbog dugotrajnog ležanja, Markici zbog bakterije otkazuju i bubrezi.

Lijek Palin potreban Markici kako bi mu spasio život nije na popisu lijekova koje financira HZZO. Tromjesečna doza kaže majka Anđelka stoji oko 1700 kuna, a ona je nema otkud platiti jer mjesečna primanja ove četveročlane obitelji su premala da bi pokrila troškove osnovnih životnih potreba, a kamoli skupog lijeka.

Također, kako bi podigla svog sina iz kreveta Anđelka treba i vibrirajući jastuk za kolica koji bi mu olakšao bol od rana koje ima po tijelu.
Majka Anđelka moli sve koji su u mogućnosti da pomognu.

“Dijete mi je u bolnici već 3 i pol tjedna i liječnici ne mogu pomoći mom djetetu jer nemaju taj lijek i nemaju odgovarajuće aparate za liječenje mog sina”, kaže majka koja bi sve napravila da svom sinu olakša život.

Ako ste u mogućnosti pomoći ovoj obitelji, javite se Anđelki Andričić na broj: 098 958 47 22.

Svoje donacije možete uplatiti i na broj računa u Zagrebačkoj banci:

Markica Andričić

IBAN: HR1023600003237802475

Swift code/BIC: ZABAHR2X

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI