screenshot/HRT

Politolog o izbornim kampanjama: ‘Prvi tonovi ‘upućuju na to da će se najviše govoriti o programskim značajkama’

Autor: T. P.

"Samim time, ako će se voditi kampanja na programskim osnovama, a ne na ideološkim prijeporima, onda je logično da bi sukob trebao biti na toj razini", rekao je Maldini i upozorio na to da su još tri tjedna do kraja kampanje i "ne znamo kako će završiti ovi uvodni, mirni tonovi".

Profesor politologije i komunikologije sa Sveučilišta u Dubrovniku Pero Maldini gostovao je u Dnevniku 3 gdje je prokomentirao početak političke kampanje, rekavši da je sam početak obilježio ulazak svih relevantnih političkih aktera na velika vrata.

“Svi su oni na određeni način skrenuli pozornost na svoje programe. Ako je suditi prema prvim tonovima, čini se da su dobro procijenili da je jedan ideološki diskurs koji je obilježio proteklu godinu zapravo deplasiran i da bi mogao više naštetiti nego koristiti, pa su im stoga puna usta programa i programskih značajki, rekao je Maldini. Tako i na neki način prvi tonovi kampanje upućuju da bi se ipak tijekom kampanje moglo najviše govoriti o programskim značajkama”, ističe Maldini za HRT.

“Samim time, ako će se voditi kampanja na programskim osnovama, a ne na ideološkim prijeporima, onda je logično da bi sukob trebao biti na toj razini”, rekao je Maldini i upozorio na to da su još tri tjedna do kraja kampanje i “ne znamo kako će završiti ovi uvodni, mirni tonovi”.

Profesor Maldini osvrnuo se i na negativnu kampanju. “U trenutku kada je isključivo negativistička, ako se protivnika nastoji kompromitirati ili difamirati, a istovremeno se ne nudi ništa u zamjenu osim nekakvih parola, onda ona postaje štetna”, zaključio je Maldini.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.